Meindert Dijkstra timmert met Boeimeer aan de weg

0
195

Meindert Dijkstra is dit seizoen hoofdtrainer van Boeimeer. Een ideale kans voor de oud-voetballer om weer als oefenmeester aan de slag te gaan, want het werk bij de – sinds enkele jaren – zaterdagclub kan hij combineren met het bezoeken van de wedstrijden van dochter Caitlin. Dus is hij weer druk bezig met spelers, tactiek en doelen. Want ambities zijn er genoeg, bij Dijkstra zelf én bij Boeimeer.

BREDA – Dochter Caitlin speelt nu bij FC Twente, waar ze eerder ook al het shirt van Ajax droeg. Dijkstra stopte bij SAB omdat hij meer bij haar wilde gaan kijken. “Ik vond het vervelend om bij SAB af te moeten zeggen, ook al hadden we dat besproken en stond het in het contract.”

kootstra_new

En toen kwam er rond Pasen een vacature op Facebook voorbij, waar de oud-prof in getagd werd. “Ik heb gereageerd en werd uitgenodigd. En ik dacht: zaterdagvoetbal? Caitlin speelt op vrijdag of zondag. Dan maakt het niet uit waar ze voetbalt, dan kan ik gaan kijken. Het ging toen wel weer een beetje kriebelen. Er volgde een tweede gesprek en daarin werd al duidelijk dat ik het ging doen.”

Vanaf 7 augustus is Dijkstra echt begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, daarvoor zaten in mei en juni ook al twee blokken met trainingen. “Persoonlijk ben ik er wel klaar voor. En de spelers willen ook heel graag. Maar het is nog wel een beetje zoeken. Dat komt ook door wat blessures en het feit dat de bouwvak heel laat was, waardoor je spelers hebt moeten missen. Maar alle ploegen hebben die problemen.”

Dijkstra mocht bij Boeimeer zijn eigen staf kiezen. Net als bij SAB werd Jurgen van Campenout assistent én keeperstrainer. “Hij wilde met mij de uitdaging aangaan. Vanuit de club heb ik Grad Damen erbij gehaald. Dat is wel een luxe. Twee assistenten voor zaterdag vierdeklasser. En Rico Veenstra, Boeimeer-icoon die heel lang in het eerste heeft gespeeld en al op zijn achttiende aanvoerder was, is een gesprekspartner richting mij. Om te kijken wat er in de jeugd zit, maar ook voor de voorzitter en het contact.”

mediplus banner
De schakel met de jeugd is belangrijk, ook omdat de trainer de beschikking heeft over een vrij smalle selectie. “We hebben een redelijk goede selectie, maar het is met veertien tot zestien spelers wel krap. Afgelopen week had ik er vijf van de Onder 23 mee. In die groep zit wel heel veel kwaliteit. En de Onder 19 en Onder 17 spelen ook op een hoog niveau. Ik zie dat ze goed aan het opleiden zijn, spelers kunnen straks van de Onder 19 naar de Onder 23 of rechtstreeks naar mij. Dat is goed.”

Waar het met de huidige groep gaat eindigen is – mede door het afgelopen coronajaar – een vraagteken. Maar Dijkstra loopt niet weg voor ambitieuze doelen. “De club wil van koers veranderen. In de positieve zin van het woord, om uit de vierde klasse te komen.” Dijkstra deed dat met SAB in zijn eerste seizoen via de nacompetitie. En ook bij andere elftallen had hij – als assistent – succes. “Maar dat zegt niet veel. We gaan niet zomaar even één, twee, drie kampioen worden. Het plaatje moet compleet zijn. Maar we timmeren wel aan de weg!”

Voor meer artikelen over Boeimeer, klik hier.

Voor meer informatie over Boeimeer, klik hier.