De ervaring bij MVV’27 loopt achterin

0
249

Hun samenwerking was kort maar hevig en smaakte absoluut naar meer. Yennick Berrevoets (28) en Cas van der Hoeven (21) vormden dit seizoen vooral op papier het centrale verdedigingsduo van MVV’27, maar hopen komende jaargang wel weer in werkelijkheid zij aan zij te kunnen staan in de Maaslandse verdedigingslinie.

Corona mag dan het leven beheersen, Berrevoets en Van der Hoeven hebben hun handen vol in het dagelijkse leven. Berrevoets geeft sinds een paar jaar leiding aan zijn eigen verzekeringskantoor dat hij een paar jaar geleden overnam van zijn vader, Van der Hoeven verdeelt zijn tijd zelfs over twee fronten. Hij studeert commerciële economie aan de Hogeschool in Rotterdam en bestiert daarnaast met het nodige succes een internetwinkel. “In keuken- en huishoudartikelen. Van staafmixers en blenders tot stofzuigers en kruimeldieven. Corona heeft de zaken een enorme boost gegeven. Iedereen koopt online.”

Van der Hoeven maakt zelf het bruggetje naar het voetbal. “Bij Excelsior Maassluis was ik de stofzuiger”, zegt hij lachend. “Ik heb daar tot vorig seizoen gespeeld. Het laatste seizoen in de onder 21. Ik speelde op het middenveld, met de punt naar achteren.” Bij MVV’27 werd Van der Hoeven door trainer Marcel van Vieren naast Berrevoets geposteerd. “Slim”, reageert de routinier. “Ik ben nooit de snelste geweest. Cas heeft die snelheid wel.” Van der Hoeven: “We vullen elkaar prima aan. Ik met mijn snelheid, Yennick de harde verdediger met inzet. De wedstrijden die we gespeeld hebben samen – dat zijn er nog niet veel geweest – liep die samenwerking prima.”

Dat kan Berrevoets beamen. “Je kan merken dat Cas, net als ik overigens, bij Excelsior Maassluis heeft gespeeld. Zijn basis is prima, zijn voetbalinzichten zijn prima. Hij is dan pas 21 jaar, qua voetbalervaring is hij absoluut geen beginneling.” MVV’27 kwam dit seizoen al met een jong elftal op de proppen en de gemiddelde leeftijd zal komende jaargang alleen maar zakken, weet Berrevoets. “Er stoppen negen jongens in het eerste en tweede. Dat is best veel. Daar zitten drie spelers bij die in het eerste in de basis stonden, waaronder Leon van Kersbergen. Dat valt op het eerste gezicht mee, maar het zijn toch weer drie plekken die door jeugd opgevuld moet worden.”

Hoewel hij nu ongeveer de enige is met een geboortedatum van voor 1995, heeft Berrevoets geen moment overwogen om te stoppen. “Daarvoor haal ik nog veel te veel plezier uit het spelletje. Aan de ene kant is het jammer dat ploeggenoten van mijn leeftijd zijn gestopt, maar aan de andere kant vind ik het ook wel weer een uitdaging om met deze jonge groep tot prestaties te komen. Natuurlijk is er gaandeweg wel wat veranderd in de kleedkamer. Vroeger knalde ik de muziek erin na afloop van een gewonnen wedstrijd, nu blijf ik ver weg van de knoppen, haha.”

Van der Hoeven heeft veel vertrouwen in zijn team. “We herbergen volop kwaliteiten. Onze valkuil is dat we niet alleen daarop kunnen vertrouwen. In de derde klasse zal je ook de nodige vechtlust moeten brengen. Als we dat doen, kunnen we met deze groep ver komen.”

Klik hier voor meer informatie over MVV ’27
Lees hier meer artikelen over MVV ’27