Jubileumboek 100 jaar VV Strijen – Sneak Previews

0
167

Op 1 mei 2021 bestaat v.v. Strijen 100 jaar. Hiertoe brengt v.v. Strijen in het voorjaar het Jubileumboek uit. Een ruim 300 pagina’s naslagwerk met honderden foto’s uit de rijke historie van v.v. Strijen. Tot het moment dat het boek uitgebracht wordt willen wij u in de komende maanden periodiek via korte verhalen en foto’s alvast een kleine inkijk geven van onderwerpen die u terug kunt vinden in het boek. Een groot woord van dank aan Ben Boswinkel die de afgelopen 2 jaar hard heeft gewerkt aan de samenstelling van het boek.

Vandaag: de weekbrief
 

De eerste foto is van het eerste clubblad dat in november 1946 werd uitgegeven. Redakteur was J.P.K. – ofwel de bekende ex-voorzitter J.P. Kruijthof. Het betreft een uitgave van de Voetbal, Korfbal en Turn en verscheen maandelijks.

Weekbrief_1e_1946.jpg

In 1954 zijn de eerste stappen gezet voor de Kanarie – een informatieblad naar alle leden. Het was Piet Boogert -beter bekend als Politie Boogert – die de aanzet deed en de naam Kanarie introduceerde. Nadat het kaarsje van de Kanarie langzaam doofde blies Ad Bussing rond 1968 de kanarie nieuw leven in. Vervolgens namen Leen Dubbeld en Kees Krayo de handschoen op en toen zij stopten nam Ad Bussing het weer ter hand. Een grote verandering bracht de door jeugdvoorzitter Han Gruijters geintroduceerde weekbrief voort.Het was een hels karwei van een grote groep mensen, die gekenmerkt werd door saamhorigheid en gezelligheid. 
img396.jpg
Weekbrief_-_Janus_IJzerman.jpgWeekbrief_laatste_mrt_2013.jpg

Bronnen & foto’s: v.v. Strijen

Klik hier voor meer sneak Peaks over het jubileumboek van v.v. Strijen
Klik hier voor meer artikelen over v.v. Strijen