Shane Bruinen: ‘We horen echt wel thuis in de tweede klasse”

0
97
Shane Bruinen: ‘We horen echt wel thuis in de tweede klasse”

Het eerste elftal van Verburch handhaafde zich vorig seizoen als promovendus in de tweede klasse. “We moesten in het begin wel even wennen, maar we werden steeds comfortabeler”, zegt linksback Shane Bruinen. Hij speelt sinds 2020 bij de club uit Poeldijk.

In dat jaar kwam Bruinen over van Westlandia, waar hij zijn hele leven had gespeeld. “Zelfs nog in het eerste elftal op zaterdag. Toen maakte in de overstap naar Verburch. Ik was het plezier in voetbal een beetje kwijtgeraakt en dacht dat een nieuwe uitdaging me goed zou doen. Nou, dat klopte.”

Revy Verbeek speelde een belangrijke rol in de komst van Bruinen. “Hij had enkele jaren eerder al dezelfde stap gemaakt”, legt de 25-jarige speler uit. “Hij had me overtuigd om hetzelfde te doen. Nee, dat is niet tegengevallen. Van het eerste moment was het leuk, met een jonge groep spelers die zich wilden bewijzen. Ik was toen zelf ook pas 21 jaar.”

Promotie
Bruinen heeft er inmiddels een aantal seizoenen op zitten bij Verburch en maakte in het seizoen 2022/23 de promotie via de nacompetitie naar de tweede klasse mee. Een unieke promotie. “Dat was wel speciaal. Je voelde het ook wel een beetje aankomen. In de laatste wedstrijden kwamen we vaak ruim voor, maar maakten we het onszelf nog lastig. Maar het ging wel leven. Het werd steeds drukker langs de kant.”

“Toen merkte ik ook wel dat Verburch echt leeft. Het is een familieclub en als je ziet hoeveel vrijwilligers hier rondlopen, hoe iedereen zijn best doet, dat maakt me wel trots om hier te voetballen. De promotie was ook voor mij speciaal, want ik had het nog niet eerder meegemaakt.”

Bruinen is een linksback, eigenlijk zijn hele leven al. “Ja in de jeugd heb ik wel op wat andere posities gespeeld, maar linksback is wel echt mijn positie. Ik ben een vrij aanvallend ingestelde back. Eentje die de hele kant wel bestrijkt. Maar ik ben ook een kuitenbijter, ik kan wel hard de duels in gaan. Maar ook fair.”

Naïef
Vorig seizoen bleef Verburch dus boven de degradatiestreep in de tweede klasse D, ondanks de versterkte degradatieregeling. “We hebben zelfs nog even op koers gelegen voor een periodetitel. We hadden plek vier in zicht. Even maar. In het begin van het seizoen speelden we wat naïef, dat kostte ons wel punten. Maar daarna begon het te lopen, voelde het prettiger, en pakten we punten. En ik moet zeggen: door die versterkte degradatieregeling ging het elke wedstrijd ergens om. Dat maakte het wel leuk.”

Het seizoen 2024/2025 kan ook mooi worden voor Verburch, denkt Bruinen. “Ik denk dat we er qua competitie ook op vooruit zijn gegaan. Met veel Westlandse derby’s. Honselersdijk is er bij gekomen vanuit de eerste klasse, HVC ’10 is gepromoveerd, en we spelen ook tegen Westlandia, mijn oude club. Dat zijn wel potjes die je extra graag wil winnen, dat is niet gek denk ik. Ik speel tegen bekende gasten, jongens waar ik zelf nog mee gevoetbald heb. Vorig seizoen wonnen we uit bij Westlandia. Een lekker gevoel.”

Geen toeval
“Het wordt een zwaar seizoen”, vervolgt hij. “Dat beseffen we ons ook wel, met veel zware potjes. Maar het is geen toeval dat we destijds gepromoveerd zijn, dat hebben we vorig seizoen bewezen. We horen echt wel thuis in de tweede klasse. Dat kunnen we dit jaar weer bewijzen.”

Sinds vorig seizoen krijgt de selectie van Verburch ook specifieke krachttraining via Wouter de Kok Fysiotherapie. “Elke dinsdag een half uur voor de training op het veld. We krijgen vaak een parcours waarbij we verschillende krachtsoefeningen doen. Ik vind het een goede aanvulling op de normale trainingen. Een stukje professionalisering. Een goede zaak.”

Klik op vv Verburch voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Verburch voor meer informatie over de club.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in