RBC pakt grote zege op bezoek bij MASV

0
135
RBC pakt grote zege op bezoek bij MASV

ARNHEMRBC is er na twee wedstrijden weer in geslaagd om te scoren én te winnen. Op bezoek bij MASV

Een straat verwijderd van het Gelredome – was RBC met 0-4 te sterk. Daardoor klimt de ploeg van trainer-coach Mark Klippel weer plaatsen op de ranglijst en gaat het zich weer mengen met de bovenste ploegen.

Bij RBC waren enkele wijzigingen toegepast. Aanvoerder Perry Bierkens mocht weer vanaf het begin starten. Sander Wirix begon daardoor op de bank. Ook Jelte Pal vond zichzelf terug in de basisopstelling, Yassine Mejres bewandelde de omgekeerde weg en begon vanaf de bank.

MASV – dat een paar plekken hoger stond voor het duel – is één van de sterkere ploegen in de Vierde Divisie C. RBC speelde gedisciplineerd en liet MASV tot aan de middenlijn komen om daarna het afjagen te starten. Al vrij snel had dat succes, want bij de eerste aanval van RBC wist Pal Jens Wirix te bereiken die meteen uithaalde in de korte hoek. Even later was het omgekeerd en was het Jens Wirix die Pal wegstuurde. Alleen voor de doelman wist hij ook in de korte hoek succes te behalen, 0-2. Vlak voor rust was de Roosendaalse formatie nog dichtbij een derde treffer, maar een inzet van Gino Stolk werd gekeerd en de rebound kon net niet binnen getikt worden.

In de tweede helft probeerde MASV de druk op het doel van keeper Angelo Mathilda verder op te voeren, maar het was RBC dat de stand naar 0-3 bracht. Na een ingreep van Aart Velhof wist RBC via tien schijven de bal bij de ingevallen Yassine Mejres te krijgen die zijn tweede van het seizoen aantekende. Even later was de eveneens ingevallen Sander Wirix succesvol toen hij de bal veroverde en broer Jens Wirix in staat stelde om er 0-4 van te maken. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer-coach Mark Klippel klik je hier.

Door de overwinning stijgt RBC weer wat plekken. Het staat nu gedeeld vierde met Juliana’31 en AWC. Orion (derde) heeft één punt meer. Groene Ster (zes punten meer) en UDI’19 (zeven punten meer) hebben afstand genomen van de huidige subtop.

Volgende week ontvangt RBC Mierlo Hout, de huidige nummer veertien.

MASV – RBC 0-4 (0-2)

Opstelling RBC: Angelo Mathilda; Glaucio Ventura Tiago (Sander Wirix), Perry Bierkens, Aart Veldhof, Jordi Ewanena; Marwin Reuvers (Cas van den Broek), Rhomar Boudzra, Jens Wirix; Jelte Pal (Yassine Mejres), Gino Stolk (Tom de Bonte), Moustafa Mohammad (Dennis Haazer)

Scoreverloop: 22′ Jens Wirix 0-1; 37′ Jelte Pal 0-2; 64′ Yassine Mejres 0-3; 81′ Jens Wirix 0-4

Scheidsrechter: M.J. Kok

Klik op RBC Roosendaal voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RBC Roosendaal voor meer informatie over de club.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in