Peursum krijgt met nieuw kunstgras volgende impuls

0
166
Peursum krijgt met nieuw kunstgras volgende impuls

Het fraaie sportpark van voetbalvereniging Peursum heeft in de regio (en daarbuiten) al de nodige complimenten geoogst vanwege het fraaie clubgebouw dat een bijzonder eigentijdse uitstraling heeft en staat als een huis. De club uit Giessenburg heeft echter de volgende impuls alweer ondergaan: het kunstgras op het hoofdveld is vervangen.

GIESSENBURG – De vervanging van de oude kunstgrasmat was een nadrukkelijke wens van het bestuur van Peursum, dat meteen na afloop van het vorig seizoen het teken kon geven dat er met de renovatiewerkzaamheden op het hoofdveld begonnen kon worden.

In sneltreinvaart werd de nieuwe mat gerealiseerd: eind juli kon Peursum via de ‘socials’ aankondigen dat het zover was en dat de nieuwe kunstgrasmat op het hoofdveld er snaarstrak bij lag. De oude kunstgrasmat was naar het collectieve Giessenburgse geheugen verbannen, de nieuwe doelen waren geplaatst en het veld was voor de voorbereiding startte geheel speelklaar.

Met de nieuwe kunstgrasmat manifesteerde Peursum zich ook als een soort van trendsetter. Als één van de eerste clubs maakt de club gebruik van de nieuwste generatie infill. Deze innovatieve infill, gemaakt van hout, zorgt voor een betere speelervaring en vermindert de hitte op het veld. Het spel voelt natuurlijker aan. Peursum heeft bewust gekozen voor de nieuwe generatie kunstgrasmat, die in den lande zeker verder zal oprukken.

De 10-0 overwinning op de amateurs van FC Dordrecht was één van de laatste memorabele momenten op de oude kunstgrasmat. In het huidige seizoen maakt Peursum deel uit van de fraaie vierde klasse D, waarin clubs als Ameide, SV Meerkerk, Arkel en de zaterdagformatie van Unitas de tegenstander zullen zijn van het span van trainer Hans Harmans.

Een gevoelige aderlating voor Harmans en de spelersgroep was het vertrek van aanvaller Jurre Nomen naar het één klasse hoger uitkomende Hardinxveld, dat in de bekerstrijd met 1-2 kwam winnen op het sportpark aan het Sportplein in Giessenburg. Een week eerder was met 3-3 gelijkgespeeld tegen SV Noordeloos, dat een niveautje later actief is. Het vertrek van Nomen zal collectief moeten worden opgevangen door Peursum, waar mogelijk buitenspeler en laatbloeier Menno de Jong na het vertrek van zijn broeder in de voorhoede de fakkel kan overnemen.

De 1-2 nederlaag tegen Hardinxveld maakte duidelijk dat er absoluut muziek zit in het team van Harmans, die ook Rody Korevaar (gaat voorlopig stoppen) en Martijn Rietveld (lager elftal) niet meer tot zijn beschikking heeft. Peursum miste in het afgelopen seizoen net deelname aan de nacompetitie door een miskleun tegen SC Everstein, nadat eerder de aanstaande kampioen VVAC nog een weekje langer op de festiviteiten voor de titelviering nog een weekje langer had moeten uitstellen.

Klik op VV Peursum voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Peursum voor voor meer informatie over de club.