Gino Harreman staat volgend seizoen onder de lat bij OVV

0
475

Het leven van Gino Harreman (25) staat volledig in het teken van keepen. Hij is zelf, vanaf volgend seizoen, keeper bij OVV, heeft een keepersschool met 40 kinderen en maakt video’s met professionele keepers voor social media. Daarmee bereikt hij honderdduizenden mensen op Instagram, YouTube en TikTok. “Ik kan puur doen wat ik leuk vind. En dat terwijl ik helemaal geen profkeeper ben.”

Harreman zegt het voorzichtig en lachend: “Het voelt soms alsof ik werkloos ben. Omdat ik altijd met voetbal bezig ben. Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt door video’s te maken met profkeepers. Het is fantastisch om te doen en bovendien ontzettend leerzaam. Ik ben bij Lars Unnerstall geweest van FC Twente, Nordin Bakker van Almere City FC, maar ook bij keepers in Duitsland en België. Laatst was ik bij Beerschot in Antwerpen voor een video met een 16-jarige keeper van het onder 23 elftal: Emile Doucouré. Onthoud die naam. Hij pakt ballen, echt geloof me, dat is bijna onmogelijk.”

Clean sheets
Zelf keept Harreman in het nieuwe voetbalseizoen bij OVV in Oostvoorne. “Ik woon in Oostvoorne en loop binnen vijf minuten naar de club.” Toen de kans zich voordeed om bij OVV keeper te worden, twijfelde hij niet, ondanks een mooie tijd bij Hekelingen. “Ik heb echt een fantastisch jaar gehad bij Hekelingen. In de vierde klasse. We eindigden als achtste, eigenlijk te laag, maar we hadden wel de minst gepasseerde defensie van de competitie. Voor mij als keeper leuk, daar doe je het ook voor. Voor clean sheets. Maar het was sowieso een mooi jaar met leuke teamgenoten.”

Verlaten doet Harreman Hekelingen niet, ondanks zijn overstap naar OVV. Op het complex van de vierdeklasser geeft de doelman zelf iedere zondag keeperstraining. Aan jongeren van 8 tot en met 21 jaar. “Ik heb vroeger zelf keeperstraining gehad van Merrick Leijnse. Een geweldige trainer. Na een tijdje had hij iemand nodig om training te geven, dat deed ik toen. Dat vond ik heel leuk. Ik heb een periode bij Merrick keeperstraining gegeven, maar wilde het daarna echt voor mezelf gaan doen.  Inmiddels train ik, samen met twee vrienden die ik in dienst heb, tientallen jonge keepers op zondagochtend. Een aantal van hen heeft al een mooie stap gemaakt, het is leuk om daaraan bij te dragen. Dat blijf ik doen bij Hekelingen. Het is een wisselwerking, want ik ben inmiddels ook sponsor van Hekelingen.”

Veel weg
Harreman reist, met zijn onmisbare vrienden die hem assisteren, het hele land af om video’s te maken voor social media. “En dan is het vaak: die keeper kan dan en dan, dus dan moet je er ook zijn. Plannen is heel lastig. Je bent afhankelijk van de clubs. Dat betekent ook wat voor mijn eigen keeperscarrière. Ik ben veel weg en bepaal vaak niet wanneer. Veel hoger spelen is voor mij lastig, maar dat vind ik ook niet heel belangrijk. Als ik op zaterdag speel, wil ik plezier hebben. Lekker in het doel staan. Dat plezier heb ik bij Hekelingen vorig seizoen echt gehad en ik verwacht ik ook terug te vinden bij OVV. Ik woon nu in Oostvoorne, maar heel goed ken ik de club niet zeg ik eerlijk. Ik ben opgegroeid in Spijkenisse. Natuurlijk speelde ik in de jeugd weleens tegen OVV, maar dat is het wel. Ik laat me graag verrassen.”

“Ik ben ontzettend dankbaar dat ik kan doen wat ik doe”, vervolgt Harreman, oud-keeper van Alexandria ’66, Hekelingen, Simonshaven, SCO ’63, het Duitse FC Gievenbeck (toen hij een jaar in Duitsland studeerde), Abbenbroek en SC Botlek. “En ik leer er zelf ontzettend veel van. Unnerstall van FC Twente maakte op mij heel veel indruk. Als je met zulke jongens traint, neem je die ervaring zelf weer mee het veld op. Als keeper, maar ook als keeperstrainer. Je wordt er zelf alleen maar beter van. Elke keeper is een mengeling van de keeperstrainers waarmee hij heeft gewerkt.”

Klik op OVV voor de laatste artikelen over de club.
Klik op OVV voor meer informatie over de club.