Home West-Brabant Bergen op Zoom-Tholen Casper Theunissen is bij SPS jeugdcoördinator, bestuurslid én speler

Casper Theunissen is bij SPS jeugdcoördinator, bestuurslid én speler

0
Casper Theunissen is bij SPS jeugdcoördinator, bestuurslid én speler

Al vijftien seizoenen loopt Casper Theunissen rond op het sportcomplex van SPS. Bij de club, volgend seizoen uitkomend in de vijfde klasse is de twintigjarige CIOS-student niet alleen speler bij het tweede elftal, maar bovendien ook jeugdcoördinator en bestuurslid. ‘Op deze manier wil ik graag mijn steentje bijdragen voor de club.’ 

Wat voor Theunissen vanuit zijn CIOS-opleiding begon als een stageproject, daar is hij inmiddels bezig aan zijn tweede seizoen als zelfstandig jeugdcoördinator. Net direct een rol die voor de hand ligt op een zo jonge leeftijd. “Misschien niet nee, maar inmiddels is iedereen er wel aan gewend gelukkig. Het was voor mij ook wel fijn dat ik destijds een jaar heb meegelopen met Anco van de Werf. Die gaf aan ermee te willen stoppen en heeft me wegwijs gemaakt. Sinds twee jaar doe ik het nu zelfstandig en het gaat me wel goed af denk ik. Het is leuk om met jeugd bezig te zijn, om de boel op de rit te zetten en de coördineren. In het verleden heb ik wel al vanuit mijn Uefa-C opleiding stagegelopen als jeugdtrainer bij de club, maar dit is toch nog wel even wat anders haha.”

Contact met en aanspreekspunt zijn voor de ouders, zorgen dat alle teams binnen de jeugdafdeling goed zijn voorzien van kader en van voldoende spelers, dat is vooral het takenpakket van de jeugdige SPS-er. “Ik dacht in eerste instantie altijd dat het een flinke rol zou zijn waaraan je heel veel tijd kwijt bent. Maar in de praktijk valt het gelukkig mee. Nou moet ik ook zeggen dat we een prima groep vrijwilligers hebben en dat helpt natuurlijk wel mee. De secretaris zegt altijd ‘de club is van ons allemaal’ en zo is het precies. Als iedereen een stukje voor zijn of haar rekening neemt, dan is het voor iedereen behapbaar en dat blijkt perfect te werken bij ons.”

Vanuit zijn rol heeft Theunissen, die doorgaans dus als speler actief is bij het tweede elftal van de club, ook zitting in het bestuur. “Ik denk dat ik waarschijnlijk wel één van de allerjongste bestuursleden zal zijn die hier in de buurt actief is. Het is wel mooi om te zien dat het hier binnen onze vereniging een aanzuigende werking heeft. Want steeds meer jongere leden zetten zich in voor de club. Dat varieert van het fluiten van jeugdwedstrijdjes tot het actief deelnemen in de activiteitencommissie bijvoorbeeld. Dat is in mijn ogen een goede ontwikkeling en zeker ook noodzaak om de boel zo lang mogelijk overeind te houden en daarmee de leefbaarheid te waarborgen voor de toekomst.”

Het regelwerk, de telefoontjes en alle andere zaken vallen op het takenbordje van de inwoner van Poortvliet, die op zijn vijfde lid werd bij de club. En op zaterdag is hij al van heel vroeg in de ochtend op de vereniging paraat. “Iedere zaterdag zet ik de veldjes uit waarop de teams hun jeugdwedstrijdjes spelen ik vind het ook niet meer dan normaal dat ik bij alle ploegjes geregeld mijn gezicht laat zien. Dat is ook wel zo leuk voor de spelertjes en ook richting de ouders. En het is ook echt heel erg leuk om al die enthousiaste en fanatieke koppies lekker te zien voetballen.  Stiekem ben ik ook best wel trots dat ik al op  zo’n jonge leeftijd deze rol mag vervullen bij de club en dat ik van de mensen ook het vertrouwen en de waardering krijg en voel. Op die manier ben ik ook een beetje medeverantwoordelijk dat we de jeugd op het dorp behouden en er hopelijk op termijn weer wat jeugdspelers doorstromen naar onze seniorenafdeling.”

Klik op SPS voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SPS voor meer informatie over de club.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.