Home West-Brabant Bergen op Zoom-Tholen Tummers wil als trotse naamgever vooral jeugdvoetbal een boost geven

Tummers wil als trotse naamgever vooral jeugdvoetbal een boost geven

0
Tummers wil als trotse naamgever vooral jeugdvoetbal een boost geven

Een spontaan idee op het werk tussen Dustin – Dwight Tummers en collega Joeri van Miert om een internationaal jeugdtoernooi te gaan organiseren bleek de opmaat naar een nieuw evenement. Het idee werd verder uitgewerkt en resulteerde in de ‘geboorte’ van de International Tummers Cup. Op zondag 26 mei (eerste Pinksterdag) vond op de velden van RKVV Meto in Hoogerheide de 2e editie plaats.

Joeri van Miert, als scout actief voor verschillende betaald voetbalclubs (BVO’s), wist in 2023 mede dankzij de vele contacten SK Beveren, KFC Turnhout, FC Eindhoven en FC Dordrecht in het Pinksterweekend naar Sportpark Meilust te halen. Daar bonden ze de strijd aan tegen elkaar én tegen jeugdteams van RKVV Meto en SV Dosko. “We hadden destijds gekozen voor SV Dosko omdat we als Tummers Food Processing Solutions hoofdsponsor zijn. Fons Tummers is er voorzitter geweest en is er nu nog altijd voorzitter van de Businessclub. De accommodatie bleek echter dit jaar niet beschikbaar te zijn dus moesten we kijken naar een alternatief. Dat werd dus RKVV Meto uit Hoogerheide. Daar zitten we ook met ons hoofdkantoor en bovendien heeft de club een prachtige accommodatie die prima geschikt is voor een eendaags internationaal jeugdtoernooi”, legt Dustin Tummers uit.

Meerdere redenen lagen er voor Dustin Tummers aan ten grondslag om zo’n toernooi te gaan organiseren. “Voor de jeugd tot vijftien jaar zijn er niet zo heel veel van dergelijke toernooi waaraan ze kunnen deelnemen. Bovendien wilden we het breder trekken en proberen om met een aantal BVO’s jeugdvoetbal van hoog niveau naar de Brabantse regio te halen. De eerste editie trok veel publiek en bleek dus een groot succes. En hoe mooi is het nou om als jong voetballertje van RKVV Meto jezelf te meten met jochies die bij profclubs spelen? Gaaf toch?”

Scouts

De verwachting is ook dat er een flink aantal scouts van BVO’s naar Hoogerheide zullen afreizen om op zoek te gaan naar wellicht nog onontdekt talent. “We zijn als Tummers heel erg betrokken met sporten en bewegen in onze regio. We ondersteunen ook een flink aantal clubs als shirt-, bord- of hoofdsponsor en willen proberen om zoveel mogelijk gezondheid en leefstijl te promoten. Voetbal is een sport die bij velen tot de verbeelding spreekt en hoe gaaf is het om wellicht toch een keer de ‘sterren van de toekomst’ op je eigen sportcomplex in de buurt aan het werk te zien.”

Toen het spontane idee werd uitgewerkt, dacht men in eerste instantie nog aan een tweedaags toernooi, maar voorlopig is het bij een eendaagse editie gebleven. “Dat is vooral vanwege het vele werk wat daar toch bij komt kijken. We hebben een organisatiegroep die niet heel groot is en iedereen heeft het druk, waardoor je niet mensen wilt overbelasten. We willen daar eerst dit eendaagse toernooi goed in de steigers zetten en een aantal edities goed doen verlopen. Daarna kunnen we altijd nog kijken of we het gaan uitbouwen. Met acht gepassioneerde teams uit Denemarken, Nederland, en België die het opnemen tegen onze lokale trots. We hopen elke speler en toeschouwers een onvergetelijke ervaring te geven.”

Goed doel

Tijdens het toernooi zal er ook op verschillende manieren ook geld worden ingezameld voor een goed doel: de Flandrien Challenge voor Tim.   “Tim Janssen was een voetbalvader, docenten groot sportliefhebber en neef van Joeri. Hij overleed in 2023 aan een hersentumor. Met de International Tummers Cup willen we een bijdrage leveren aan een goed doel waar Tim ook trots op zou zijn. We hopen hiermee een bijdrage te leveren om een voetbalkooi te plaatsen op de school waar Tim les gaf.”

Dustin en Joeri zijn trots dat iets spontaans is uitgegroeid tot iets blijvends “Het is mooi om het enthousiasme bij iedereen te ervaren. En we zijn als Tummers  dan ook enorm trots om naamgever te zijn van het toernooi. Jeugd in beweging brengen, mensen vermaak bieden in je eigen regio. Daar deelgenoot van zijn kunnen en mogen zijn is prachtig toch?”

Klik op rkvv Meto voor de laatste artikelen over de club.
Klik op rkvv Meto voor meer informatie over de club.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.