‘Beek Vooruit 2: een fantastische groep’

0
669
Beek Vooruit

Naast Feestdorp is Prinsenbeek ook een echt voetbaldorp. Het 1e elftal handhaaft zich al een aantal jaren in de 2e klasse met talenten als de gebroeders Schalk, Jorn Sweres, Pieter van Opstal, Flemming Oprel en Benjamin van Wanrooy. Laatstgenoemde oud betaald voetbal speler is wellicht wel aan zijn laatste maanden bezig in de ploeg van trainer Jaques Sweres.

Maar naast het vlaggenschip timmert ook Beek Vooruit 2 aan de weg. Het hechte team staat onder begeleiding van coach Jurgen van der Velden en komt na een glorieus kampioenschap in de 1e klasse inmiddels uit in de ‘toch niet misselijke’ hoofdklasse. En ook daar halen de mannen van het 2e grote resultaten. Het opleidingsteam van de Bekenaren haalt eigenlijk; als je het goed bekijkt:  historische successen. Niet eerder speelde het 2e elftal zo hoog in de Beekse clubhistorie. Trainer van der Velden doet dat met een ploeg van jonge talenten, die ambitieus zijn voor meer. Daarnaast zijn er oudere jongeren die in hun nadagen nog mogen schitteren op het hoogste voetbalniveau en de talenten mogen begeleiden. Een complete staf inclusief vaste medische verzorging zorgen ervoor dat het plaatje af is. De complete groep is erg gretig en leergierig. En trainer van der Velden kan op trainingsavonden en wedstrijddagen steeds rekenen op een vrijwel complete selectie. De verschillen binnen de groep zijn erg klein wat voor de staf wekelijks stof tot nadenken geeft.

Vorig seizoen werd, zoals gemeld, het kampioenschap in de 1ste klasse gevierd na een imposante reeks aaneensluitende overwinningen. In de bekercompetitie wist het team in datzelfde seizoen de laatste acht te bereiken en ook dat mag een prestatie van formaat genoemd worden. Ook dit kennismakingsseizoen in de Hoofdklasse gaat het crescendo met de Oranje hemden. De ploeg staat momenteel bij de 1e drie in de ranglijst en kan zich nog steeds mengen in de kampioensrace. Een knappe prestatie van de trainer coach en zijn uitgebreide staf. En vooral ook voor Hoofdtrainer van Beek Vooruit Jaques Sweres, die weet dat als de nood aan de man is, hij terug kan vallen op spelers die wekelijks op hoog niveau spelen.

Klik op Beek Vooruit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Beek Vooruit voor meer informatie over de club.