Investering in de jeugd en op jacht naar Eredivisie

0
105
ZVG

ZVG/Cagemax is hard op weg om kampioen van de eerste divisie te worden. In een interview met voorzitter Johnny Wijnbelt vertelt hij over het beleid van de zaalvoetbalvereniging en hun weg naar het kampioenschap. ,,We zijn lekker bezig’’.

Het is niet alleen het eerste elftal van ZVG dat goed draait. Ook is de vereniging bezig met de jeugd. Met een project genaamd AJB (Alleen jij bepaalt) werkt men samen met scholen zoals De Windroos en het Omnia College om de jongeren actief te houden. ,,In tijden waarin jongeren vooral binnen zitten te gamen is dit heel belangrijk. Het prestatieve waar wij naar streven bij onze eerste elftallen is bij de jeugd nog niet belangrijk. Ze moeten het vooral leuk hebben’’, zegt de organisatie van AJB. De één is natuurlijk beter dan de ander, maar het gaat om het opleiden en het ontwikkelen van een bepaalde discipline’’, aldus voorzitter Wijnbelt over het nieuwe project.

Daarnaast is het ook voordelig als er grote talenten later door kunnen stromen naar het eerste elftal. Want, hoe hoger het eerste komt te spelen, des te meer zullen ze afhankelijk zijn van goede doorstroom uit de jeugd en een goede bezetting van spelers. Dat komt volgens de ZVG-voorzitter wel goed. ,,We zijn lekker bezig’’. Het eerste elftal is namelijk hard op weg om de zaalvoetbal Eredivisie te bereiken. Als ZVG kampioen wordt, promoveert het naar het hoogste niveau van Nederland. In de Eredivisie speel je twaalf wedstrijden voor de winterstop. Dan wordt de balans opgemaakt en wordt de competitie verdeeld in een kampioenspoule en een degradatiepoule. Er degraderen dan vier van de acht ploegen die in de degradatiepoule terecht komen.

Attractieve speelstijl

Met de attractieve speelstijl wil de Gorcomse zaalvoetbalvereniging hun publiek vermaken en bovendien vele punten verzamelen om het kampioenschap te verzekeren. Een mix van Gorcomse spelers en voetballers van buitenaf zorgen voor een goed team dat indruk maakt in de eerste divisie. ,,We hebben nog geen wedstrijd verloren’’, weet Wijbelt, die vol vertrouwen zit richting het eventuele kampioenschap.

Klik op ZVG/Cagemax voor meer artikelen van de club.