4-4-2 systeem moest Naaldwijk het geluk brengen

Iedere keer als hij naar de stand van de ranglijst keek, werd Frank Schipper ‘een beetje ongelukkig’. De rode streep in de derde klasse was akelig dicht in de buurt van Naaldwijk, dat sowieso grote moeite had om bij de twee nacompetitie plaatsen weg te blijven.


“Gelukkig begonnen we wel steeds beter onze draai te vinden”, reageert Frank Schipper (27). De linkspoot uit Hoek van Holland baalt echter van de vele gelijke spelen die zijn ploeg deze competitie boekte. “We hebben al acht keer gelijkgespeeld. Daar schiet je weinig mee op. Je kan beter vier keer winnen.”

Schipper heeft ook niet lang nodig om een schuldige voor de tegenvallende resultaten aan te wijzen: de geringe productie achtervolgde zijn team al sinds de start van het seizoen. “We zitten op nauwelijks één goal per wedstrijd. Als je dat weet, weet je ook meteen dat je het achterin helemaal moet dichthouden om tot winst te komen.” De broze balans tussen zelf scoren en tegenhouden stond zeker in de eerste competitiehelft fors onder druk. Trainer Patrick Fieret liet Naaldwijk aanvallender spelen dan andere jaren. “Daar hadden we moeite mee. Patrick is een goede trainer, maar de aard van het team is moeilijk te veranderen. Onze kracht ligt op het middenveld en verdediging. We hebben moeite als we met veel ruimte in de rug spelen. Dat bleek ook wel.”

“Met Jan van der Sar zijn we teruggevallen op het oude systeem, 4-4-2. We zakken iets in en proberen er met snelle uitvallen uit te komen.” Zelf speelt Schipper in dat systeem als linkshalf. Mét nummer tien op zijn rug. “Dat is voor de misleiding”, zegt hij gniffelend. “Michiel van den Berg is onze man op tien.”

Schipper is na zijn zware blessure in oktober 2017, waar hij een beenbreuk opliep, bezig aan zijn tweede volledige seizoen. Hij zegt zijn oude niveau te benaderen. “Mijn ouders, die elke wedstrijd komen kijken, vinden van niet overigens. Die zeggen dat ik op een derde van oude ik zit, haha.”

Meer informatie over Naaldwijk? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Westland.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.