VV Capelle

Jerry Scholman is via een flinke omweg terecht gekomen bij VV Capelle 1. De middenvelder begon in de jeugd van VV Capelle, maar vertrok in de O17 naar Alexandria waar hij werd opgepikt door Feyenoord.

Bij Feyenoord mocht Scholman twee jaar uitkomen in de O18. Na zijn avontuur bij Feyenoord heeft Scholman in de senioren gespeeld voor CVV Zwervers, VV Nieuwerkerk en de Zwaluwen om uiteindelijk uit te komen in het eerste elftal van de club waar het allemaal begon, VV Capelle.

De 27-jarige Scholman, die letterlijk in een flatje achter VV Capelle geboren is, heeft zijn doelstellingen duidelijk op een rijtje. “Ik wil minimaal tien goals maken en daarnaast zou ik graag een periode willen pakken met Capelle. Ik gok op een eindstand rond de derde of zesde plek. Als we derde eindigen hebben we het goed gedaan, maar als zesde hebben we minimaal gepresteerd.”

Afgelopen weekend stond er een thuiswedstrijd voor VV Capelle op het programma tegen concurrent VV DUNO. Helaas werd het duel afgelast wegens het slechte weer van de dagen ervoor. De vereniging was noodgedwongen om de wedstrijd niet door te laten gaan. Hierdoor gaat Capelle met een wedstrijd minder gespeeld te hebben de winterstop in.

De laatste wedstrijd voor de welbekende winterstop speelt Capelle uit tegen Spijkenisse.
Voor Scholman is Spijkenisse een bekende ploeg. “Een team waar ik al een aantal keer tegen heb gespeeld met veel bekenden, altijd leuk! Ik voorspel dat het een lastige pot gaat worden. Spijkenisse staat naar mijn idee veel te laag op de ranglijst. Toch denk ik dat wij gaan winnen. We hebben nog wat goed te maken na Rijsoord. Daarom gok ik op een nipte 1-2 overwinning.”

Op Sportpark Jaap Riedijk zal het duel uit de Hoofdklasse A op zaterdag 14 december om 14:30 gespeeld worden. J. Besselsen zal de wedstrijd tussen Spijkenisse en Capelle leiden.

Meer informatie over VV Capelle vindt u hier.
Of lees hier een ander artikel over VV Capelle.