Michael-Bosua-FC-Dordrecht-Amateurs

Michael Bosua (29) is bezig aan zijn twaalfde seizoen als selectiespeler van verscheidene clubs. Hij begon op zijn vijfde met voetballen bij O.S.S. Hier heeft hij de jeugdelftallen vertegenwoordigd. Hierna maakte hij de stap naar SC OMC, de voorloper van het huidige FC Dordrecht Amateurs. Hier maakte de middenvelder zijn debuut bij toen hij zeventien jaar was. Daarna heeft Michael een seizoen bij SC Emma gespeeld en drie jaar bij SSW, waarna hij uiteindelijk koos voor FC Dordrecht Amateurs.

Het seizoen is door de komst van het coronavirus stil komen te liggen. Echter verwacht Michael dat het eerste elftal door de stand in de competitie een kans op promotie krijgt.

Tot nu toe is het een wisselvallig seizoen. ‘’We mogen niet klagen met onze huidige positie. Ik denk dat het een goede afspiegeling van de competitie is en ook voor ons als team.’’ Bosua geeft aan dat de spelers van het eerste elftal veel pluspunten hebben, maar dat er ook ruimte genoeg is om het voetbal te verbeteren.

Dit seizoen is Eelco Jansen de uitblinker van het seizoen volgens de middenvelder. ‘’Hij heeft vrijwel geen concurrentie en is toch altijd op de trainingen aanwezig. Onder leiding van onze keeperstrainer Rob Stolk, mat hij zichzelf dan helemaal af.’’ De doelman van het eerste elftal is in de wedstrijden altijd geconcentreerd alhoewel hij soms vrijwel niks te doen heeft. ‘’Petje af daarvoor.’’

Over de verwachtingen hoe dit seizoen zal eindigen denkt Michael dat er niet meer gevoetbald wordt. ‘’Sowieso is onze competitie indeling een zeer frappante zullen we maar zeggen.’’ Op dit moment zegt de stand dat het eerste elftal van FC Dordrecht Amateurs een kans krijgt om te promoveren. De negenentwintigjarige vindt dan ook dat ze de stekker er beter vandaag dan morgen kunnen uittrekken. ‘’We zien jullie dan volgend jaar in de derde klasse.’’

Op dit moment staat het elftal op de tweede plaats in de competitie. Hoe dit seizoen zal aflopen is nog onduidelijk door de komst van het COVID-19 virus.

Meer informatie over FC Dordrecht Amateurs? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over FC Dordrecht Amateurs.