ckc-club-van-de-week

Daan Vogelaar (30) speelt al heel zijn leven bij CKC. Op zijn zesde begon hij met voetballen en kwam er al snel achter dat het keepersvak hem het beste ligt. Inmiddels speelt Daan in het derde elftal van CKC.

Vogelaar begon al in zijn jonge jaren bij CKC. Hij heeft er nooit voor gekozen om bij een andere club te gaan spelen. Zo kon Daan zich op zijn vijftiende al klaar maken voor zijn debuut bij het eerste elftal van de club uit Rotterdam. “Ik heb in dat seizoen een wedstrijdje of vier, vijf mogen voetballen. Dit was een mooie kans om mezelf te laten zien.” De keeper sloot zich aan bij verschillende elftallen. “Vanaf mijn vijftiende ben ik ook bij het tweede gaan keepen, dus had ik drie wedstrijden in een weekend. Op zaterdag bij de JO17 of JO19, en op zondag bij het tweede en het eerste.” Dit heeft hij gedaan tot zijn drieëntwintigste. Hierna besloot Daan om met een aantal vrienden in het derde te gaan voetballen.

Inmiddels keept Vogelaar nog steeds bij het derde elftal van CKC. Hij heeft het hier erg naar zijn zin en wil voorlopig dan ook nog niet stoppen. “ik wilde graag elke week spelen, dit kon goed in het derde elftal. In vind het dan ook een van de meest gezelligste elftal van de vereniging. Veel van ons doen ook aan vrijwilligers werk om de club te helpen.” Zo is er nu een actie opgestart met de hoofdsponsor PLUS. Er worden diverse maaltijden afgeleverd door spelers van CKC aan de mensen die het moeilijker hebben deze tijd, een mooi initiatief!

Het seizoen tot nu toe verliep voor het team van Daan erg goed. Ze stonden op de eerste plek op de ranglijst en ze vinden het dan ook erg jammer dat de competitie tot een einde is gekomen. Wat de keeper niet snel zal vergeten zijn toch de kampioenschappen en de promoties die hij heeft meegemaakt.

Wij waren benieuwd waarom Daan er nooit voor heeft gekozen om bij een andere club te gaan spelen, wat vindt hij zo mooi aan CKC? “De gezelligheid die hier op de club heerst is echt een grote reden waarom ik deze club zo mooi vind. Het geeft een echt vertrouwd familiegevoel.”

Wat de toekomst brengt voor de keeper is nu nog niet duidelijk. “Zolang mijn gezondheid het toe laat wil ik gewoon blijven voetballen. Welk cijfertje er dan achter m’n team staat maakt niet zoveel uit. Als ik nog maar plezier heb in het spelletje.” Daan is voorlopig dus nog niet van plan te stoppen.

Klik hier voor meer informatie over CKC.

Voor een ander artikel over CKC, klik hier.