Hellevoetsluis komt vroege achterstand niet meer te boven

0
    233

Waar Hellevoetsluis normaal gesproken juist in de eerste 15 à 20 minuten goed uit de startblokken komt, was het dit keer tegenstander Oostkapelle dat furieus startte. Binnen een kwartier stond Hellevoetsluis daarom met 2-0 achter en deze achterstand kwam het, ondanks een aantal grote kansen, niet meer te boven.

Het zou toch al een zware middag voor de Hellevoeters worden, want de ziekenboeg was behoorlijk gevuld met halve en hele geblesseerden en een zieke aanvoerder Frenk van Gelderen, die zich op de ochtend van de wedstrijd afmeldde. Patrick Haze had last van een teen en Serkan Yavuzyigitoglu begon op de bank, omdat hij niet fit was. Aanvaller Gaultier Obiango melde in de bus ook doodleuk nog even dat hij bij het opstaan iets in zijn voet gevoeld had…

Desondanks stonden er tegen de nummer 2 van de ranglijst toch 11 spelers aan de aftrap en namen er ook nog 4 spelers op de bank plaats. Opsteker voor de rood-witten was de terugkeer van verbindingsspeler Ken Luyendijk, by far het grootste talent van de Hellevoeters, die eventueel het verschil zou kunnen maken. Voordat Hellevoetsluis het echter goed en wel in de gaten had, stond het door geschutter in de achterhoede met 2-0 achter en was de wedstrijd al bijna gespeeld. Met name over de vleugels was Hellevoetsluis kwetsbaar en ontstonden er kansen voor Oostkapelle.

Met de 2-0 mocht Hellevoetsluis dan ook nog van geluk spreken, want even zo goed had het al 4-0 gestaan. Na 20 minuten hadden de ING-boys de zaakjes echter beter onder controle en kantelde de wedstrijd. Men wist elkaar beter te vinden en er ontstonden kansen, de één nog groter dan de ander. Eerst was het Ken Luyendijk die oog-in-oog met de keeper kwam, maar te fraai af wilde werken, waardoor de bal een simpele prooi voor de keeper werd. Brian Poelman kreeg de bal uit een pass van Rucentney Benito voor zijn voeten, maar waar hij de bal diagonaal in de verre hoek had moeten schieten, schoot hij enigszins wild de bal in de korte hoek naast. Vervolgens was het Ken Luyendijk die met een pass van achteruit Gaultier Obiango wist te bereiken, maar die schrok enigszins van de uitkomende doelman, waardoor hij niet kon koppen.

Het probleem van deze competitie is dan ook het gebrek aan scorend vermogen bij de ploeg van trainer Edwin de Koning, getuige de slechts 8 doelpunten die het tot nu toe in 8 wedstrijden wist te scoren. Vlak voor rust werd Hellevoetsluis ook nog eens getroffen door nieuw blessureleed, toen aanvoerder Öner Sang-A-Jong met een liesblessure uit moest vallen. In de rust bleef ook Patrick Haze achter in de kleedkamer, omdat hij met zijn geblesseerde teen toch niet verder kon. Serkan Yavuzyigitoglu en Frank de Regt waren hun vervangers.

De tweede helft was een stuk minder spectaculair en meer in evenwicht. Grote kansen bleven lang achterwege, maar Obiango had nog wel de 2-1 op zijn schoen. Met de keeper al uit het doel, probeerde hij deze met een lob te verschalken, maar de bal had te weinig hoogte. Onder aanvoering van de uitstekende spits van Oostkapelle creëerde de thuisploeg na 70 minuten weer wat kansen, maar doelman Ribaric hield de Hellevoeters vooralsnog in de wedstrijd.

In de 79e minuut was het dan toch raak en was de wedstrijd gespeeld. Het enthousiaste en sfeervolle publiek, die de hele wedstrijd nadrukkelijk aanwezig was met aanmoedigingen en gezang, begroette het doelpunt met veel gejuich en kon in de allerlaatste minuut nog eens feest vieren, toen de eindstand op 4-0 bepaald werd. Hellevoetsluis zakte daarmee weer een plaatsje op de ranglijst en zal volgende week de thuiswedstrijd tegen Arendskerke MOETEN winnen om niet nog nadrukkelijker in degradatienood te komen.

Meer informatie over Hellevoetsluis vindt u hier.
    Of lees hier een andere artikel over Hellevoetsluis.