Niels Ambtman belangrijk in handhaving CVV Zwervers

0
221

De 24-jarige rechtsback Niels Ambtman was dit seizoen ongekend belangrijk voor zijn jeugdclub CVV Zwervers. Hij had niet altijd een basisplaats, maar met drie doelpunten, waarvan twee in de absolute slotfases van de wedstrijden tegen Spirit en Rijsoord schoot hij Zwervers richting handhaving.

De sterke back werd eerder dit seizoen geteisterd door blessures en zag de eerste maanden van de competitie aan zijn neus voorbij gaan. Een ontstoken kniepees zorgde voor een herstelperiode van acht weken, nadat hij een goede voorbereiding draaide met Zwervers. Net voor de winterstop, in de wedstrijd tegen EBOH, wist de verdediger pas zijn rentree te maken in de basis.

Goede reeks
Na de winterstop kwam Ambtman pas echt los. Hij speelde zes wedstrijden achter elkaar in de basis en zette een goede reeks neer met Zwervers, wat de degradatiezorgen verminderden. ,,Het is een heel raar seizoen geweest’’, blikt de vleugelverdediger terug. ,,Met onze selectie zouden we bovenin mee moeten kunnen draaien. We doen het voetballend heel goed en spelen op hoog niveau, maar we hebben ook veel verloren Uiteindelijk is het gelukkig goed gekomen en hebben we geluk gehad in de laatste wedstrijden met doelpunten in de laatste minuten’’, aldus Ambtman, die zelf ook twee doelpunten wist te maken in belangrijke wedstrijden voor de Capellenaren.

Stormram
Tegen Rijsoord kwam de ploeg van Rody van Hemert terug van een 2-0 achterstand. Door de gelijkmaker van Ambtman wist zijn ploeg toch nog een punt te halen in de degradatiekraker. De week daarop werd hij opnieuw ingezet als supersub in de spits. Tegen Spirit wist Ambtman in Ouderkerk weer de gelijkmaker te scoren. ,,Ik heb de rol als supersub omarmd. Mijn concurrentie deed het gewoon heel goed, dus ik moest het doen met een rol als reserve. De rol als stormram heb met beide handen gegrepen. Ik ben heel blij met de doelpunten die ik heb gemaakt, zonder deze goals hadden we het niet gehaald dit seizoen’’, vertelt de trotse Ambtman. Hij kroop de laatste wedstrijden in de rol als aanvaller en afleidingspost. ,,Ff de druk erop zetten’’, noemt hij het zelf. In de allerlaatste competitiewedstrijd van deze jaargang werd Ambtman opnieuw in de 80e minuut ingezet als stormram. Dit keer was hij niet degene die de beslissende treffer wist te maken, maar hij was er niet minder blij om. ,,Wat een moment. De laatste minuten van de wedstrijd in zo’n belangrijke wedstrijd. Het kon beide kanten op vallen en gelukkig wonnen wij de wedstrijd waardoor we nog een jaar in de tweede klasse mogen voetballen’’, vindt de supersub.

Jeugdliefde
Blij is hij met de handhaving van dit seizoen. Hierdoor mag hij het volgend jaar, onder nieuwe trainer Marco Jalink, nog een keer laten zien in de tweede klasse. ,,Zwervers hoort ook thuis in de tweede klasse’’, zegt hij over zijn club, waar hij al twintig jaar voor speelt. ,,Ik heb ook op het oude complex gevoetbald en de club zien ontwikkelen op alle vlakken. Het is een geweldige club en zie dit als mijn tweede thuis. Ik woon vijf minuten van de club, ken hier heel veel mensen en het is voor mij heel mooi om hier in het eerste elftal te spelen’’, aldus Ambtman, die nog lang hoopt te spelen voor zijn jeugdliefde.

Klik op CVV Zwervers voor de laatste artikelen over de club.
Klik op CVV Zwervers voor meer informatie over de club.