Fieldmanagers delen in nieuwe podcastserie geheim achter goed voetbalveld

0
246
podcast-grasmannen

In de nieuwe podcastserie Grasmannen vertellen de fieldmanagers van Nederlandse topclubs hoe zij het voetbalveld in de grote stadions in topconditie houden. De eerste aflevering – met Bo Videler van Sparta Rotterdam en ADO Den Haag – is inmiddels te beluisteren via alle podcastkanalen.

Een goede grasmat kan het verschil maken tussen winnen of verliezen. Maar opvallend genoeg weet vrijwel niemand wie er verantwoordelijk is voor de velden in de Nederlandse stadions. In de zesdelige podcastserie Grasmannen gaat Chris Vlaanderen, redacteur van Tuin en Park Techniek, in gesprek met de mensen die de belangrijkste grasmatten van Nederland onderhouden. Hoe kun je fulltime met een voetbalveld bezig zijn? Welke innovatieve machines en technieken worden hiervoor
gebruikt? En hoe wordt een gehavende grasmat na een wedstrijd weer opgelapt?

Passie voor gras
In de nieuwe podcastserie ontdek je het geheim achter hét perfecte stadionveld en leer je wat er allemaal uit de kast wordt getrokken om de mat groen, kort en bovendien onkruid- en schimmelvrij te houden. “Het onderhoud van een stadionveld vereist een flinke dosis vakmanschap, ambitie en bovenal een enorme passie voor gras. Dat verbindt alle fieldmanagers in deze nieuwe podcastserie met elkaar. Een ding is zeker; na het horen van de serie kijk je voortaan heel anders naar een grasmat”, aldus Chris Vlaanderen.

De eerste aflevering van Grasmannen is te beluisteren op de website van Tuin en Park Techniek en via Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts en alle andere podcastkanalen. In deze aflevering vertelt Bo Videler, fieldmanager van ADO Den Haag en Sparta Rotterdam, over het veld in het Bingoal Stadion in Den Haag (ZH.) en Het Kasteel in Rotterdam (ZH.). In de podcast legt Videler onder meer uit waarom hij met elektrische kooi- en cirkelmaaiers werkt, hoe hij energie bespaart bij het belichten en wat de voor- en nadelen zijn van het Draintalent bodemmanagementsysteem van Sparta Rotterdam.

Grasmannen is een podcastserie van Tuin en Park Techniek.

Heeft u vragen over de podcastserie? Neem gerust contact op met redacteur Chris Vlaanderen; cvlaanderen@agrimedia.nl of 06-50686291.