S.V. Capelle tevreden over samenwerking met stichting talent ontwikkeling van Leon Hutten

0
534
sv-capelle-leon-hutten

Een warme deken. Zo omschrijft Leon Hutten (1962) de samenwerking van zijn Stichting Talent Ontwikkeling (STO) met S.V. Capelle in Sprang-Capelle. Uitblinkers die voldoende voetbaltalent en potentie hebben om door te stromen naar een betaald voetbalorganisatie (BVO), worden na screening uitgenodigd zich aan te sluiten bij Huttens Talenten Academie en de STO én lid te worden van S.V. Capelle. “Momenteel spelen onze talenten in vijf teams van S.V. Capelle”, vertelt Hutten.

JO11-1 en JO11-2, JO12-1, JO14-1 en JO15-1. Dat zijn de elftallen die onder leiding van Hutten op hoog niveau voetballen bij S.V. Capelle. “Na een korte zoektocht zijn we in Sprang-Capelle uitgekomen en beschikken we over een prima accommodatie”, stelt Hutten, die als ‘Mister RKC’ 430 duels in de hoofdmacht van de Waalwijkers speelde. “We hebben eigenlijk maar één toekomstwens: een voetbalveld dat bij alle weersomstandigheden bespeelbaar is, zodat in de winter geen enkele training afgelast hoeft te worden.” Grinnikend: “Wij willen namelijk altijd voetballen.”

Contributie
Het doel van Stichting Talent Ontwikkeling is jeugdspelers klaarstomen voor de volgende stap in het voetbal: een stage of overstap naar een BVO. “Toen we bij S.V. Capelle startten, hebben we 65 spelers meegenomen die lid van deze mooie club zijn geworden”, vertelt Hutten. “Ze betalen contributie aan de club én de stichting, die daarmee de randvoorwaarden voor een optimaal voetbalklimaat creëert.”

Met succes: in het eerste jaar stroomden achttien van de twintig spelers door naar een BVO. De voorbije drie maanden hebben 21 spelers een stage afgedwongen. “Op dit moment komen onze spelers terecht bij vrijwel alle Zuid-Nederlandse BVO’s, maar ook bij FC Utrecht en Feyenoord. Leuk is dat drie meiden de overstap hebben gemaakt naar PSV en Ajax.”

Overstappen
Hutten onderstreept dat de activiteiten van de stichting los staan van zijn Talenten Academie en Voetbalschool. “Spelers die bij de Talenten Academie actief zijn, trainen bij FC Right-oh in Geertruidenberg en komen uit de hele regio. Als ontwikkeling zichtbaar is bij trainingen en wedstrijden, nodig ik ze uit aan te sluiten bij de stichting. Dan maken ze de overstap naar S.V. Capelle en gaan ze daar trainen en spelen onder leiding van onze professionele trainers.”

Zelf kan Hutten bogen op een rijke voetbalcarrière. De geboren Tilburger begon zijn loopbaan in 1981 bij Willem II. Hij verkaste drie jaar later naar RKC Waalwijk waarmee hij in 1988 kampioen werd en promoveerde naar de eredivisie. “Ik speelde destijds in een geweldig team dat veel bekende trainers en technisch managers heeft voortgebracht, zoals Erik ten Hag, Jurgen Streppel, Alfred Schreuder, Peter Bosz, Marc van Hintum en Marcel Brands.”

Gezellige gezinsclub
Voorzitter Coert van Caem van S.V. Capelle is lyrisch over de inzet en betrokkenheid van Hutten bij de club. “Onze samenwerking gaat zo’n drie jaar terug. Leon is vanwege zijn achtergrond als voetbalprof een grote naam in de regio en voegt met zijn stichting veel toe aan onze club. De spelers die hij bij ons onderbrengt en die zich als lid bij ons aansluiten, brengen kwaliteit en tillen onze vereniging op voetbalgebied naar een hoger plan.” Coert benadrukt dat S.V. Capelle met beide benen op de grond wil blijven, ondanks de toestroom van zoveel voetbaluitblinkers. “We zijn én blijven een gezellige gezinsclub.”

Klik op S.V. Capelle voor de laatste artikelen over de club.
Klik op S.V. Capelle voor meer informatie over de club.