Trainer van den Hoven van Blauw-Wit’81 wil steeds een beetje beter

0
498
Blauw Wit_ Van den Hoven (op foto rechts)

De match tussen de Blauw Wit’81 uit De Moer en Niels van den Hoven (35) was na één gesprek gemaakt. Sinds het begin van dit seizoen staat de coach dan ook aan het roer van de zaterdagvrouwen.

Hij is zelf actief bij de veteranen van S.S.C.’55 in Sprang-Capelle. “Al speel ik daar momenteel weinig, omdat de vrouwen van Blauw-Wit’81 op hetzelfde moment spelen.”

Bij S.S.C.’55 was Van den Hoven 6,5 jaar actief als trainer, eerst bij de vrouwen, daarna een seizoen bij de MO17. ”Helaas hield dat elftal op te bestaan, waarna ik om me heen ben gaan kijken naar een nieuw elftal.”

Toen Van den Hoven zag dat de vrouwen van Blauw-Wit’81 uit De Moer een trainer zochten en hij er ook nog eens op werd geattendeerd door twee voetbalsters, ging hij met de club in gesprek. “Ik zocht een leuk elftal dat niet alleen denkt aan de derde helft, maar ook in het veld weet dat het draait om het neerzetten van een goede wedstrijd. Winnen is niet het allerbelangrijkste, maar ik wil wél dat iedereen speelt om te winnen. Die instelling vind ik belangrijk en dat is bij dit elftal het geval.”

Beter

De kersverse trainer heeft het vanaf week 1 naar zijn zin. “De match is goed en we zitten op éen lijn. Wat ik belangrijk vind? Ik wil dat we het elke maand beter doen dan de maand ervoor. Aan het einde van vorig seizoen stond het team bijna onderaan. Dat hoeft niet nog eens te gebeuren, daar zijn deze speelsters te goed voor. We staan verdedigend vrij aardig en hebben vaardige voetbalsters. En, het belangrijkste, ze tonen veel inzet en leren snel.”

Realistisch is hij wel: “We gaan geen kampioen worden, maar eindigen in de middenmoot zou al een mooie stap zijn ten opzichte van vorig seizoen. En wie weet: als we elke maand stappen zetten, eindigen we wellicht hoger.”

Gemoedelijk

Hoewel Van den Hoven zich meteen welkom voelde, kent hij de club nog niet goed. “Ik zie nog elke week nieuwe gezichten. De mensen met wie ik veel samenwerk, zoals de coach van het vrouwenteam op zondag en natuurlijk de speelsters zelf, waren meteen enthousiast en dat is fijn binnenkomen. De sfeer bij Blauw-Wit’81 is gemoedelijk, eigenlijk zoals je deze verwacht bij een dorpsclub.”

Van den Hoven draait het team echter niet alleen. “Ik werk samen met Hans Sweep. Onze samenwerking is goed. Hij is net zo fanatiek en gek op voetbal als ik en we zouden het uren kunnen hebben over de opstelling, de wedstrijden en trainingen. We geven samen de training op donderdag en coachen op zaterdag, ieder aan een kant van het veld. We brengen de speelsters graag iets bij.”

Klik op Blauw-Wit’81 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Blauw-Wit’81 voor meer informatie over de club.