Boon begint bij HVC’10 met bekerzege

0
175

HVC’10 heeft de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2019-2020 in winst omgezet. Op het hoofdveld aan De Rondgang, dat er na een zomer hard werken door de Hoekse grasmeesters weer prachtig bij lag, won het elftal van de nieuwe hoofdtrainer Piet Boon voor de beker met 3-2 van zondagploeg Laakkwartier.

Boon is na acht succesvolle jaren bij SV Honselersdijk aan de slag gegaan bij de club uit ‘zijn’ Hoek van Holland. Hij zette de aanwinsten Sil van Ooijen, Kirill Slutskyy en Daniël Storm (terug bij HVC’10 na een jaar bij FC ‘s-Gravenzande) direct in de basis. Dylan Bogaards, ook nieuw in de selectie van Boon, mocht in de tweede helft invallen.

Na een minuut stilte vanwege het overlijden van erelid Wim Booij schoot HVC’10 uit de startblokken. De thuisploeg overliep Laakkwartier in de openingsfase met aantrekkelijk combinatievoetbal en kwam op voorsprong via Storm, die na een hakbal van Jorno Reurink de 1-0 liet aantekenen. Enkele minuten later verdubbelde Dave Kram de Hoekse voorsprong, wederom na voorbereidend werk van Reurink. Uit een strafschop kwam Laakkwartier kort voor rust terug in de wedstrijd en in de tweede helft wist de ploeg uit Den Haag uit een counter zelfs langszij te komen.

De thuisclub, die heel wat kansen onbenut liet, trok toch de winst naar zich toe. Na een fraaie combinatie tussen Slutskyy en Kram kon Reurink de 3-2 maken. Komende zaterdag speelt HVC’10 uit tegen een andere zondagploeg, SV Den Hoorn. Die wedstrijd aan de Zuidhoornseweg begint om 17.00 uur. Op zaterdag 14 september komt VELO naar Hoek van Holland voor de derde bekerwedstrijd, aftrap 14.30 uur.