‘Oproepkracht’ Nino Cijvat weer vast bij eerste selectie De Meeuwen

0
35
‘Oproepkracht’ Nino Cijvat weer vast bij eerste selectie De Meeuwen

ZOUTELANDE – Het was al ruim zeven seizoenen geleden dat Nino Cijvat onderdeel uitmaakte van de eerste selectie bij v.v. De Meeuwen. Bij de zaterdag derdeklasser kreeg de 26-jarige halfweg vorig seizoen de vraag of hij door personele problemen oproepbaar was voor het eerste. Hij gaf gehoor aan de oproep, speelde daarna geregeld mee en is inmiddels weer volwaardig aangesloten bij het eerste.

“Mijn oproepcontract is nu weer omgezet in een vast dienstverband haha… Zeven jaar geleden was ik nog heel jong en bleek ook blessuregevoelig. Twee seizoenen lang zat ik bij de selectie maar ik had moeite om aan te haken op dat niveau. Dus ik besloot toen terug te gaan naar het tweede elftal en heb daar dus tot halfweg vorig seizoen vrijwel altijd gevoetbald.”

In februari kwam echter de vraag vanuit de technische staf om ‘een keertje’ mee te doen met het eerste elftal. “Dat werden al snel meerdere wedstrijden en eigenlijk heb ik toen in de tweede seizoenshelft aardig wat minuten kunnen maken. Daarna hebben we gezamenlijk besloten dat ik ook dit seizoen bij de eerste selectie zou blijven. Als speler moet ik het vooral van hard werken hebben en besef dat de concurrentie aan de linkerflank stevig is. Doordat er een aantal spelers zoals Maas Bogaard en Gino Breuer niet altijd kunnen trainen, biedt dat echter extra kansen voor mij. Die kansen ga ik proberen om met beide handen te grijpen.”

Realistisch is Cijvat echter wel. “Ik weet dat ik voetballend gezien niet de beste ben, maar met werklust en inzet kan je ook ver komen. Ik wil mijn kwaliteiten ten volle proberen te benutten en het dan de trainer zo lastig mogelijk maken. Mocht het alsnog niet lukken, dan is er geen man overboord. Ik heb al heel wat seizoenen in het tweede, maar ook in het derde en vierde elftal gespeeld. Altijd met vol plezier en motivatie. Ik ben geboren en getogen in Zoutelande en zou ook nooit voor een andere club kunnen en willen voetballen. Dat spelers steeds van club wisselen dat snap ik ook nooit zo. Ik voel me hier prima, voel me gewaardeerd en voel me thuis. Waarom zou ik dan ergens anders naartoe gaan?”

Vorig seizoen mistte De Meeuwen net de titel en lukte het niet te promoveren via de nacompetitie. “Dat was balen want we speelden toen prima voetbal. Alleen was het uiteindelijk net niet goed genoeg. Nu willen we weer bovenin meedoen. Zelf wil ik proberen om minstens de helft van de duels basisspeler te zijn. Als dat beide lukt dan is mijn seizoen geslaagd.”

Klik op VV De Meeuwen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV De Meeuwen voor meer informatie over de club.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in