Beek Vooruit 2 schiet uit startblokken: ‘Vertrouwen getankt afgelopen seizoenen’

0
161
Beek Vooruit 2 schiet uit startblokken: ‘Vertrouwen getankt afgelopen seizoenen’

PRINSENBEEK – Met twee kampioenschappen en een succesvolle bekercampagne achter de rug, kijkt Beek Vooruit 2 vol vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. Aanvoerder Lars van Oorschot (30) blikt terug op de afgelopen jaren en de sterke start in het bekertoernooi:”We hebben veel vertrouwen in ons team, we scoren makkelijk en creëren volop kansen. Het vertrouwen in de groep is enorm gegroeid,” vertelt hij enthousiast.

Beek Vooruit 2 kende een flitsende start dit seizoen. TVC Breda, Advendo en DIA werden allemaal verslagen. Let wel: dit waren allemaal hun eerste elftallen. Beek 2 mocht wegens een periodetitel in het vorige seizoen deelnemen in een bekerpoule waar voor de rest alleen eerste elftallen inzitten. ‘’We hadden vertrouwen dat we goed konden presteren, maar we hadden onszelf niet direct op de eerste plek gezet. We spelen elke wedstrijd om te winnen en zien dan wel waar we uitkomen,” zegt Van Oorschot.

Lars van Oorschot is geen onbekende bij Beek Vooruit. Al sinds zijn jeugd speelt hij bij de club en heeft hij de nodige successen meegemaakt. “Ik ben 30 jaar en speel al mijn hele leven bij Beek Vooruit. Vanaf mijn tweede jaar bij de B-jeugd zat ik al bij de selectie, en ik heb in het eerste elftal gespeeld, waarbij we ook een keer kampioen werden en promoveerden. Door blessures en de ontwikkeling van jongere spelers, ben ik uiteindelijk bij het tweede team terechtgekomen. Dat bevalt me goed.”

De afgelopen twee seizoenen waren bijzonder succesvol voor Beek Vooruit 2. Twee jaar geleden werden ze kampioen in de eerste klasse en promoveerden naar de hoofdklasse. “We gingen dat seizoen blanco in; zonder al te veel verwachtingen. Maar naarmate het seizoen vorderde, begon er iets te ontstaan in de groep. We wonnen uiteindelijk van de nummer 2 en werden kampioen. Het was echt een fantastisch seizoen,” herinnert Lars zich.

Ook in de bekercompetitie lieten ze hun talent zien, met een halvefinaleplaats en een wedstrijd voor het landelijke kampioenschap. “We verloren met 3-2 in de eerste ronde, maar het had beide kanten op kunnen vallen. Toch was het een geweldige ervaring voor ons team.”

Dit seizoen zette het team hun goede lijn door. In de eerste wedstrijd tegen TVC 1 boekte het team een overtuigende overwinning. “We hadden veel kansen, maar scoorden te weinig in de eerste helft. In de kleedkamer hebben we elkaar erop aangesproken, en na de rust stond het binnen drie minuten 3-0.” Ook tegen Advendo 1 en DIA 1 wist Beek Vooruit 2 uiteindelijk, door na rust veel te scoren, te zegevieren.

Met het kampioenschap van vorig jaar liggen de verwachtingen hoog voor Beek Vooruit 2. “Van tevoren gaan we altijd voor het kampioenschap, dat zeggen we totdat het echt niet meer kan,” lacht Van Oorschot. “Qua selectie zitten we wat dunner dit jaar, dus het is belangrijk dat iedereen fit blijft en dat jongens vanuit de jeugd door kunnen stromen.”

De concurrentie in de hoofdklasse is stevig, met teams als Emplina, Groen-Wit en Reusel die dit seizoen nieuwe uitdagingen vormen. Toch is Lars optimistisch: “De rest kennen we al en hebben we al eens verslagen’’, zegt hij met een knipoog.

Klik op Beek Vooruit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Beek Vooruit voor meer informatie over de club.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in