NSVV doet goede zaken bij de amateurs van Sparta

0
181

NSVV stond aan de aftrap zonder de geblesseerde Michael Ouwens en de geschorste Davy Snijders op een zonovergoten sportcomplex Nieuw Terbregge voor de op voorhand lastige uitwedstrijd tegen de amateurs van Sparta.

De zeer aanvallend ingestelde Rotterdammers trokken vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief naar zich toe. Keerzijde van de aanvalslust van Sparta was dat ze veel ruimte achter de verdediging lieten liggen en daar profiteerde NSVV al in de 9e minuut van. Peter Jan Cazander, die de geschorste Davy Snijders in de spits verving, bediende Finn Langerak die vanaf de rechterkant beheerst inschoot in de verre hoek, onbereikbaar voor de keeper van Sparta.

Het spelbeeld in de eerste helft veranderde niet. Sparta veel op de helft van NSVV, zonder overigens tot echte kansen te komen en NSVV die op haar beurt regelmatig gevaarlijk werd door de ruimte die Sparta bood. Eigenlijk had NSVV hier veel meer uit moeten halen, maar door onzorgvuldigheid in de laatste pass bleef een 2e doelpunt uit. In de 42e minuut was het dan toch raak. Finn Langerak stond aan de basis van een aanval, die via Lars van der Heiden voor de voeten van Sven Moerland kwam. Zijn schot vanaf de rand zestien verdween hoog in het doel.

De 0-2 was tevens de ruststand.

De verwachting was dat Sparta in de 2e helft nog meer zou aandringen, wat voor NSVV, meer nog dan voor rust, mogelijkheden op een counter zouden bieden. Het eerste gebeurde, maar NSVV kwam er niet meer uit. De dadendrang van Sparta leverde echter geen echte kansen op. Pas in de laatste minuut van de officiële speeltijd moest Jarmo Hartgers echt handelend optreden, nadat vlak daarvoor Cerezo Drenthe nog dicht bij de 0-3 was. Ook in de blessuretijd kwam de overwinning geen enkel moment meer in gevaar.

Door de winst voert NSVV, samen met Papendrecht en Nieuw-Lekkerland, de ranglijst aan met 7 punten uit 3 wedstrijden.

Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland op het programma.