Flakkee moet dit seizoen meer een geheel worden

0
286
Flakkee moet dit seizoen meer een geheel worden

Na een moeizaam seizoen in de vijfde klasse, durft Mike Schellevis met Flakkee weer een klein beetje vooruit te kijken. Want ondanks een hoop nederlagen én de nodige teleurstellingen, bleef de sfeer buiten het veld altijd goed. Nu hoopt de 23-jarige middenvelder dat om te zetten in punten. “Het was lastig, maar daardoor ook wel leerzaam!”

Een elfde plaats, was dan ook niet waar ze bij Flakkee vooraf op hadden gehoopt. “We hebben veel last gehad van blessures en konden eigenlijk nooit drie weken achter elkaar met dezelfde ‘elf’ spelen.” En dat niet alleen. “Daardoor moesten we gebruikmaken van veel jeugdspelers, zelfs van de JO17. Dan mis je ervaring, een stukje coaching én leiderschap.” Iets dat stiekem toch een beetje van Schellevis moet komen, hoe gek dat ook klinkt. “Ik ben één van de ouderen binnen het team. Dus eigenlijk zou ik de leiding moeten nemen…” Al is dat lastig, in zo’n seizoen. “Omgaan met verliezen en er dan toch iedere week weer staan voor de ploeg.”

Wisselingen
Want met slechts zes overwinningen en een één-na-laatste plaats tot gevoel, viel er afgelopen jaar weinig te juichen in Middelharnis. “Het was lastig, maar daardoor ook wel leerzaam.” En dus heeft Schellevis goede hoop op een beter verloop. “Ik verwacht dat het dit seizoen anders zal zijn. We hebben er vier nieuwe spelers bij, maar vooral ook wat ervaring. Daarnaast zijn we allemaal natuurlijk een jaartje ouder geworden.” De inwoner van Sommelsdijk zet voor zichzelf dan ook hoog in. “We hebben nog niet echt een doelstelling, al willen we het natuurlijk vooral beter doen. Persoonlijk zou ik wel bovenin mee willen spelen.” Dat kan ook, heeft Schellevis het gevoel. “Het lag niet echt aan de kwaliteit, meer aan het ontbreken van een samenhangend geheel. Hopelijk komt daar, door minder wisselingen, straks verandering in.” Met de club waar hij sinds zijn elfde speelt. “Daarvoor voetbalde ik bij De Jonge Spartaan. Toen we naar groot veld gingen, ben ik overgestapt.” Waarom? “Mijn broer had het niet meer zo naar zijn zin, dus het was makkelijk om mee te gaan. En een goede vriend zat al bij Flakkee.” Een goede keuze, zo bleek achteraf. “Daar ben ik nog altijd heel blij mee! Het is een kleine vereniging, gezellig en ik voetbal met mijn vrienden. Daardoor is het heel hecht en ken je eigenlijk iedereen.”

Geen spijt
Dat laatste is gezien zijn betrokkenheid, ook niet zo heel vreemd. “Ik geef al heel wat jaren training aan de jeugd, dit is nu het vierde seizoen op rij.” Maar behalve trainer van de JO14, is Schellevis ook clubscheidsrechter van beroep. “Het is gewoon leuk om op de voetbal te zijn en op die manier een steentje bij te kunnen dragen.” Letterlijk en figuurlijk. “Het is mooi om die jongens een heel jaar lang te zien ontwikkelen. Helemaal als je dat dan terugziet in wedstrijden.” Bij Flakkee dus, al had het zomaar ook heel anders kunnen zijn, lacht Schellevis. “Een jaar of drie geleden, had ik het niet meer zo naar mijn zin, dus toen vroeg mijn broer of ik naar NTVV kwam. Die zit daar. Ik heb er toen wel over nagedacht, ben zelfs nog mee gaan trainen, maar heb het toch niet gedaan.” Spijt, heeft de twintiger daar niet van. “Ik ben uiteindelijk gebleven voor mijn vrienden. Flakkee kan ik toch niet achter me laten…” Al probeerde de club uit Nieuwe-Tonge het aan het einde van vorig seizoen opnieuw. “Om gewoon even te luisteren, ben ik wel op gesprek geweest. Ooit zou het leuk zijn om samen met mijn broer te spelen, daar ‘ouwehoeren’ we natuurlijk veel over tegen elkaar. Maar eerst wil ik nog wel een paar jaar bij Flakkee spelen.” Als middenvelder dus. “Vooral goed aan de bal, het spelletje verdelen, vanaf ‘6 of 8’. Volle bak energie, veel meters maken en dat negentig minuten lang volhouden. Ik zou alleen graag meer willen scoren uit open spel. Penalty’s lukken al wel!” Een mooi verbeterpuntje voor dit seizoen dus. “Meer durven schieten. Maar ook verdedigend beter worden en sterker zijn in de duels.”

Klik op MSV & AV Flakkee voor de laatste artikelen over de club.
Klik op MSV & AV Flakkee voor meer informatie over de club.