Kansloze nederlaag voor RVVH

0
159

GORINCHEM – RVVH leed tegen Unitas, gedegradeerd uit de derde divisie, een gevoelige maar verdiende nederlaag. In de kuil tussen de A15 en de A27 werd het 2-0 voor de thuisploeg.

RVVH bracht gedurende de hele wedstrijd te weinig om ergens aanspraak op te kunnen maken. De thuisploeg grossierde ook niet in grote kansen maar bleek een stuk effectiever bij de afronding van de wel gecreëerde mogelijkheden. Na ruim een half uur was een soepele en op het oog simpele combinatie door het hart van de Ridderkerkse verdediging doeltreffend. Via de rechterkant vond Medhanie Habtemariam in de spits Ray Versluis die keeper Tim Elkhuizen verschalkte, 1-0. RVVH had daar eerder met een schot van Everton Pires Tavares, gepakt door keeper Luc van Dongen, maar bar weinig tegenover gesteld.

Na de 1-0 ruststand gebeurde er aanvankelijk weer niet veel. Twee ploegen die wel wilden, maar niet beter leken te kunnen. Toen een kleine twintig minuten voor tijd een lange diepe bal een duel opleverde tussen Sven Dijkgraaf en Versluis bleek de Gorkummer Versluis de slimste waarna hij Elkhuizen voor de tweede keer het nakijken gaf. Daarna had de goed leidende scheidsrechter R. Schul wel kunnen affluiten. Unitas consolideerde en koesterde de voorsprong, waar RVVH nog wel pogingen ondernam, schot van Pires Tavares verdween niet veel naast, maar de overtuiging ontbrak. De derde goal voor de thuisclub leek dichterbij toen een keiharde inzet van Junior Ashu maar net overvloog. Toen de scheidsrechter na ruim vier minuten blessuretijd affloot was daar de terechte vreugde vanwege de eerste driepunter bij de thuisclub en droop RVVH af richting kleedkamer en liet het de meegereisde fans teleurgesteld naar huis vertrekken.

UnitasRVVH 2-0 (1-0)
34. Versluis 1-0
71. Versluis 2-0

Scheidsrechter R. Schul gaf een gele kaart aan Sterrenburg (Unitas).