Mooie mijlpaal voor vrouwenvoetbal bij Noordeloos

0
133
Mooie mijlpaal voor vrouwenvoetbal bij Noordeloos

Het vrouwenvoetbal wint in Nederland nog steeds meer terrein. In Noordeloos was dat al veel langer het geval: bij de plaatselijke voetbalvereniging, SV Noordeloos, maakt de vrouwentak inmiddels al een halve eeuw onderdeel uit van het clubgebeuren en dat moet ook in de komende decennia zo blijven.

NOORDELOOS – Waar sommige clubs, zelfs op eredivisieniveau, de grote toegevoegde waarde van vrouwenvoetbal ontdekken en ook ‘overstag’ gaan met het bouwen aan een vrouwen- en meidenlijn, daar was SV Noordeloos de tijd eigenlijk al ver vooruit. In mei 1973, ver voordat in andere delen van Nederland het vrouwenvoetbal ontdekt zou worden, werd gestart met een team met speelsters die veel lol beleefden aan de voetbalsport.

Die historie werd en wordt hartstochtelijk gekoesterd binnen Noordeloos, dat met een heuse reünie eerder dit jaar stilstond bij een halve eeuw vrouwenvoetbal en waar de anekdotes en gebeurtenissen van die lange periode met elkaar gedeeld werden door de speelsters uit heden en verleden. Tijdens die bijeenkomst werd Ria Vrieselaar-Terlouw ook nog eens benoemd tot erelid van SV Noordeloos dankzij haar verdiensten voor het vrouwenvoetbal bij de club.

Anno 2024 maakt het vrouwenvoetbal nog steeds (prominent) deel uit van het voetbalaanbod dat de bespeler van het sportpark aan de Nieuwendijk heeft. De vrouwen van SV Noordeloos kenden een roerig en soms chaotisch seizoen 2023-2024, dat gestart werd met Jan Volwerk als nieuwe hoofdtrainer. Hij werd gedurende het seizoen opgevolgd door Ron Schaap. De Gorcumer trad na de jaarwisseling aan en is geen onbekende op trainersgebied in deze regio. Eerder was hij namelijk werkzaam bij Peursum in Giessenburg.

Waar de eerste maanden van het seizoen nog relatief zonder succes verliepen, daar kwam de kentering in het tweede deel van de vorige voetbaljaargang. Het 3-3 gelijkspel tegen Sparta’30 op de laatste zaterdag van januari van dit jaar was het eerste succesje dat de vrouwen boekten en daarmee was de teneur gezet voor de weken en maanden erna. Ook bij SC Everstein werd een punt bemachtigd, waarna de 2-0 overwinning op Wieldrecht een absoluut hoogtepunt betekende dat uiteraard gevierd moest worden.

In de daaropvolgende weken en maanden vergaarden de speelsters met de regelmaat van de klok punten en organiseerden zij tweemaal open trainingsavonden om zo meer meiden en vrouwen enthousiast te maken voor het vrouwenvoetbal bij SV Noordeloos dat inmiddels de mijlpaal van vijftig jaar vol trots had bereikt. Toernooiwinst bij Ameide aan het einde van het seizoen zorgde ervoor dat de vrouwen met een goed begin aan het zomerreces begonnen en het goede gevoel van voor de break is doorgetrokken want de bekerwedstrijd tegen Peursum 2 werd in een klinkende 9-2 zege omgezet. Er zit dus, ook na 50 jaar, toekomstmuziek in de vrouwen van Noordeloos.

Klik op SV Noordeloos voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SV Noordeloos voor meer informatie over de club.