Jon ten Hove is de kilometervreter van OFB

0
106
Jon ten Hove is de kilometervreter van OFB

Tweede worden en tóch nacompetitie mislopen. Het overkwam vijfdeklasser OFB afgelopen seizoen. Maar ondanks die teleurstelling, kijkt Jon ten Hove terug op een positief jaar. Een jaar dat de brandstof moet zijn voor nog betere prestaties. “Het was heel knap met zo’n jonge ploeg.”

Knap of niet, natuurlijk bleef ook de 24-jarige Ten Hove teleurgesteld achter. “Vooraf hadden we getekend voor een tweede plek, maar nu was de manier waarop wel heel erg zuur.” En als de inwoner van Ooltgensplaat zegt zuur, bedoelt hij ook echt zuur. “In de laatste wedstrijd stonden we vijf minuten voor tijd met 3-1 voor, hadden we de periode op zak, tot Simonshaven in hun wedstrijd nog scoorde en de scheids even later bij ons affloot. Toen hadden we niks…” Al gewisseld, moest hij op de bank de pijn verbijten. “Als je op de laatste dag de nacompetitie misloopt, is dat natuurlijk ontzettend balen.”

Volwassener
Inmiddels heeft Ten Hove dat gevoel om weten te zetten in iets positiefs en dus kijkt de aanvallende middenvelder uit naar het nieuwe seizoen. “Als je met een jonge ploeg tweede wordt in zo’n competitie, dan heb je het gewoon sterk gedaan. Dat is echt knap.” Helemaal als je kijkt naar de eerder gestelde doelstelling, vertelt Ten Hove. “Ons doel was om bij de bovenste acht te eindigen. Dat is wel gelukt.” En dus kan de lat dit jaar omhoog. Toch? “Jongens hebben zich ontwikkeld van jonge pubers, tot echt volwassenen. Daardoor kunnen we ook dingen van elkaar aannemen en accepteren. Zowel positief als negatief.” Ten Hove ziet dat er stappen worden gemaakt. “Veel jongens op trainen, iedereen geeft honderd procent en dat kinderlijke gaat er steeds meer af. Qua volwassenheid gaat het al beter.” Mede door de resultaten, merkte hij. “We zaten afgelopen seizoen in een goede flow en iedereen was fit. Op een gegeven moment wilden we gewoon zo hoog mogelijk eindigen en volle bak voor een periode gaan.” Hoe zit dat dit jaar? “We zijn naar een andere competitie overgestapt, eentje met minder voetbal, denk ik. Voor de derby’s is dat wel jammer. In de zeven of acht jaar dat ik bij de selectie zit, heb ik nog nooit buiten Flakkee gespeeld.” Toch denkt Ten Hove, dat die manier van spelen wel bij hem past. “We zijn een voetballende ploeg, maar ik moet het zelf meer van mijn fysiek hebben. Dus wat dat betreft vind ik het wel lekker dat we die kant opgaan.” Onbekend terrein dus, maar de lat ligt onverminderd hoog. “Eigenlijk willen we onze prestatie van afgelopen jaar overtreffen en nu echt meedoen voor een periode.”

Meters maken
Al zal dat niet vanzelf gaan, weet ook Ten Hove. “Tegen de bovenste ploegen presteerden we vaak goed, tegen de ondersten juist wat minder. Punten laten liggen tegen mindere ploegen, moet eruit. Dan moet je constant blijven en mag je eigenlijk niet meer ‘onder de 7’ spelen.” Met hem als loopwonder op het middenveld. “Vroeger stond ik altijd in de voorhoede, maar ik ben de afgelopen jaren veel bezig met hardlopen, heb ook een marathon gedaan, dus sta nu vaak links- of rechtshalf. Om lekker meters te kunnen maken.” Bij de club die voor Ten Hove voelt als thuis. “Ik kom oorspronkelijk uit Zwijndrecht en ben op mijn zevende naar Ooltgensplaat verhuisd. Na een jaartje Den Bommel, kwam ik als negenjarige bij OFB terecht.” En heel wat jaren later, zit hij er dus nog steeds. “Met vrienden waar ik mee ben opgegroeid, speel je nu samen in de selectie. Na de voetbal een biertje doen, daar draait het voor mij om. Dat dorpse en die gezelligheid. Gewoon het sociale.” Zijn toekomst is dan ook duidelijk. “Ik ga nooit weg bij OFB, echt niet!” Want, zo vertelt hij. “We hebben altijd met z’n allen gezegd: We gaan OFB naar een hoger niveau brengen.” Aan zijn instelling zal het in ieder geval niet liggen. “In de zomerstop liep ik drie keer per week, nu doe ik dat vaak nog op zondag. Tien of vijftien kilometer. Dat probeer ik vol te houden!”

Klik op OFB voor de laatste artikelen over de club.
Klik op OFB voor meer informatie over de club.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in