Tweede competitiezege voor Papendrecht

0
220

Op het kunstgrasveld van het eigen Slobbengors heeft Papendrecht op zaterdag 28 september de tweede competitiezege geboekt. Titelkandidaat Spijkenisse werd met 4-1 opzijgezet. Anders dan de uitslag doet vermoeden, was Papendrecht niet heer en meester in het duel met Spijkenisse.

Papendrecht ging vooral zeer efficiënt met de kansen om. Voor de rust werden drie van de vier kansen omgezet in een doelpunt. In de 7e minuut was het al raak. Een cornervariant bracht Izzy Karfouh op de hoek van het strafschopgebied in vrije schietpositie. Zijn schot werd van richting veranderd waardoor keeper Ragip Ozrak kansloos was. Aan de andere kant kreeg Spijkenisse twee enorme kansen door snelle combinaties door het midden. Een geweldige redding van de prima keepende Yessin de Bot en een goed blok van Dani Roodnat voorkwamen de gelijkmaker.

Papendrecht, dat met Jay Luciano, Ties van Aggelen en de opstomende Jurvenny Bernadina en Jarden van Ek ongelofelijk veel snelheid heeft op de flanken, was levensgevaarlijk in de omschakeling. De 2-0 was daar een mooi voorbeeld van. Jarden van Ek werd op links de diepte ingestoken. Zijn voorzet belandde bij de tweede paal bij Jay Luciano die de 2-0 binnenschoot. De 3-0 in de 26e minuut werd aan de rechterkant opgezet. Jurvenny Bernadina demarreerde. Zijn voorzet kwam bij de geheel vrijstaande Rick Molenaar die met een koel stiftje Ragip Ozrak passeerde. De trainersstaf van Spijkenisse greep direct in. Een driedubbele wissel moest rust brengen in de ploeg. De gasten herpakten zich enigszins zonder echte grote kansen te creëren.

Na de rust nam Spijkenisse het initiatief en drukte Papendrecht in de verdediging. De spelers van trainer Driss El Akchaoui waren eigenlijk alleen nog bezig met tegenhouden wat ze overigens goed afging. De lange ballen vanuit de achterhoede van Spijkenisse konden vrij eenvoudig verdedigd worden. Toch werd het in de 61e minuut 3-1. Een snelle aanval over rechts na een balverovering op het middenveld eindigde bij Dylan de Melo da Silva Goncalves die bij de eerste paal kon binnentikken. Daarna liet Papendrecht zich ook weer zien. Met weer een paar vlijmscherpe counters werden kansen gecreëerd. Izzy Karfouh was dicht bij de 4-1. Hij verscheen alleen voor Ragip Ozrak maar zijn stift had te weinig snelheid om het doel te bereiken. Nadat Daniel van Gorp nog dicht bij een doelpunt was na een nieuwe, snelle tegenstoot, was het slotakkoord voor Lorenzo van Wijk. Vanaf de rechterkant soleerde hij de zestien in. Hij bekroonde zijn prachtige acties met een strak schot in de verre hoek en bracht daarmee de eindstand van 4-1 op het bord.

Papendrecht: De Bot, Van Rooijen, Roodnat, Thiese (Van der Werff),Van Ek, Bernadina, Molenaar, Nieveld, Karfouh (Van Wijk), Luciano (Ayebah Blay), Van Aggelen (Van Gorp).

Klik op vv Papendrecht voor meer informatie over de club.
Klik op vv Papendrecht voor meer artikelen over de club.