Remco Paasse zorgt als bestuurslid van De Jonge Spartaan voor een frisse blik

0
196
Remco Paasse zorgt als bestuurslid van De Jonge Spartaan voor een frisse blik

Als jeugdtrainer én voetballer van het vijfde, was Remco Paasse altijd al een meer dan graag geziene gast bij De Jonge Spartaan. Maar sinds maart van dit jaar, is de 26-jarige inwoner van Middelharnis ook lid van het bestuur. “Ik was vaak al bereid om mee te denken, dat wisten ze.”

En dus kwamen ze een aantal maanden geleden, op zoek naar iemand voor de voetbalzaken qua breedtesport bij de senioren en de jeugd, uit bij Paasse. “Het vorige bestuur zat er al een flinke poos en sommige bestuursleden wilden een stapje terug gaan doen of een andere rol binnen de vereniging oppakken.” En, zo vertelt hij. “De club wilde ook graag wat verjonging, dat is natuurlijk altijd belangrijk.” Samen met Laura Baars (23) pakte hij de handschoen op. “Ik deed al het één en ander, dus was vaak al bereid om mee te denken en te werken. Dat wisten ze!”

Vriendenteam
Want na acht jaar als jeugdtrainer en voorheen ook leider van het vijfde, is Paasse nu dus actief voor de breedtesport. Bij de senioren. “Ik ben voor de lagere teams het aanspreekpunt, heb contact met de leiders en maak de indelingen. Dus als er problemen zijn, komen mensen naar mij.” Daarnaast is Paasse samen met Bert Grootenboer betrokken bij het jeugdvoetbal. Een rol die goed bij hem past. “Dit seizoen geef ik training aan de JO17-2. Het is gewoon fantastisch om het enthousiasme bij die jongens te zien. Inmiddels is dit mijn derde seizoen met deze groep. Als je dat gaat vergelijken, dat is een wereld van verschil. Die gasten zijn met sprongen vooruitgegaan.” Een beetje zoals het ook bij Paasse zelf ging, lacht hij. “Ik voetbal vanaf mijn zevende bij De Jonge Spartaan en ben nooit weggegaan. Het vijfde is nu gewoon een vriendenteam.” Daardoor zit zijn agenda soms flink vol, zo blijkt. “Vaak geef ik eerst training en daarna moet ik zelf trainen. Dan ben je toch heel de avond weg. En op zaterdag ben ik er sowieso heel de dag.” Met alle liefde, vertelt Paasse. “Er zitten de nodige uren in, maar ik haal er ook veel voldoening uit.” En niet alleen als liefhebber van het spelletje. “Het is ook gewoon het sociale aspect van vrienden en ons kent ons. Een echte dorpsclub.”

Verjonging
Waar Paasse dus maar al te graag zijn steentje aan bijdraagt. “Door een bepaalde verjonging in het bestuur, krijg je toch een andere kijk op dingen. Een soort frisse blik.” Bijvoorbeeld met het opzetten van een technische jeugdcommissie. “Dat was op initiatief van Bert (Grootenboer). Eerst was zoiets er niet, nu heeft de jeugd altijd een aanspreekpunt.” Verder zit die vernieuwing hem vooral in de kleine dingetjes, merkt Paasse. Iets waar hij de komende jaren graag nog onderdeel van uit wil blijven maken. “Ik ben nu ingestapt voor een termijn van drie jaar, dus zie mezelf dit sowieso nog wel even doen.” Al was vooral het begin, best even wennen. “Het is toch een nieuwe rol.” Maar voorlopig verloopt de samenwerking goed en dus staat zijn fietsje alweer te trappelen. “We willen samen proberen de vereniging zo goed mogelijk vooruit te helpen!”

Klik op De Jonge Spartaan voor de laatste artikelen over de club.
Klik op De Jonge Spartaan voor meer informatie over de club.