Driss El Akchaoui wil wat moois bouwen

0
374
Driss El Akchaoui wil wat moois bouwen

Na zes jaar heeft Papendrecht een nieuwe trainer en assistent-trainer voor de groep staan bij het eerste. Johan Sturrus vertrok na zes succesvolle seizoenen naar NSVV uit Numansdorp, dat op 7 december en 12 april de tegenstander van Papendrecht zal zijn in 1C. Ook de ervaren assistent-trainer Richard Nardten zette een stap opzij. Papendrecht ging vervolgens in zee met Driss El Akchaoui en John den Dunnen, twee voormalig profvoetballers en ook als trainers zeker geen onbekende namen in de regio.

PAPENDRECHT – De 41-jarige Driss El Akchaoui komt over van Slikkerveer en was eerder hoofdtrainer van Meeuwenplaat, DRL, Alexandria’66 en Pelikaan. Hij zal zijn kennis en ervaring ook gaan inzetten voor de Papendrechtse jeugdafdeling. In zijn spelersloopbaan kwam El Akchaoui uit voor Alblasserdam, Feyenoord, RBC Roosendaal, Spijkenisse, FC Utrecht, AGOVV en Helmond Sport. Vanwege hartproblemen zegde hij in 2007 het betaald voetbal vaarwel, waarna hij nog vijf seizoenen op hoog amateurniveau speelde voor DOTO, Capelle en RVVH.

Zijn assistent John den Dunnen (52) speelde voor Drechtstreek, Sparta Rotterdam, PEC Zwolle, FC Dordrecht, Papendrecht en Drechtstreek. Daarna was hij trainer bij Drechtstreek, Wieldrecht, Barendrecht (jeugd) en SC Feyenoord (assistent). Een staf met voldoende ervaring en kennis van het spelletje dus, maar ook met frisse energie en ideeën. ,,Ik heb Johan gefeliciteerd met zijn nieuwe club, maar uitgebreid contact is er niet geweest. We zijn er lekker blanco ingestapt. Voor Johan was het misschien lastig geweest om een nieuwe achterhoede te moeten bouwen, maar voor ons voelt dat helemaal niet zo omdat we gewoon op nul zijn begonnen. Iedereen heeft zijn kans gekregen in de voorbereiding”, zegt de in Alblasserdam woonachtige El Akchaoui, al jaren docent economie op het Willem de Zwijger College in Papendrecht.

Spelersbeleid
,,De voorbereiding was soms nog wat wisselvallig, maar het belangrijkste voor ons om was iedereen aan het werk te zien. De jongens moeten laten zien dat ze horen te spelen, daar is de voorbereiding voor met een nieuwe staf. Ik ervaar dit is als een hele leuke en fijne groep om mee te werken. Iedereen wil natuurlijk graag spelen, dat hoort ook, maar er zitten geen moeilijke jongens tussen”, zegt El Akchaoui.

,,Dat Johan hier zes jaar goed heeft kunnen werken zegt veel over voetbalvereniging Papendrecht, een rustige en stabiele club. Misschien niet met de ambitie om door te pakken richting de vierde divisie, maar dat is ook begrijpelijk omdat daar een heel ander spelersbeleid bij komt kijken waarbij jongens ook betaald willen worden. Papendrecht heeft dat vroeger lang gedaan op de zondag, maar wil dat niet meer. Ik denk dat deze competitie ook een heel mooi podium is, met veel aansprekende tegenstanders. Naar welke wedstrijd ik het meest uitkijk? Allemaal, maar ik ben vooral benieuwd waar onze ploeg toe in staat is. Het zijn allemaal jongens die lekker willen voetballen, met ook in de voorste linie spelers die allemaal hun kwaliteiten hebben. En met positiewisselingen en diepgang zonder bal, dat vind ik ook altijd belangrijk. Hopelijk gaat dat tot veel kansen en doelpunten leiden, want we willen natuurlijk ook het publiek vermaken.”

Klik op vv Papendrecht voor meer informatie over de club.
Klik op vv Papendrecht voor meer artikelen over de club.