Het G-Team van De Jonge Spartaan kan nog wel versterking gebruiken

0
101
'Het zou zonde zijn als we moeten stoppen'

Een andere competitie, maar vooral een grote vraag naar nieuwe spelers. Het G-team van De Jonge Spartaan kan nog wel wat versterking gebruiken. Want één ding is volgens assistent-trainer René van der Groef duidelijk: “Stoppen is geen optie!”

En dus wordt er, vooral door hoofdtrainer Chris van der Weele, druk gezocht naar extra spelers. “Chris is er vanaf het begin al bij en heeft zijn hart er echt aan verpand.” Met Van der Groef (60) als zijn assistent. “In totaal hebben we een kader van elf man, dat gaat super!” Meer begeleiding dan spelers, zo blijkt. “We hebben nu nog negen spelers over, dus er kunnen er wel een stuk of vijf bij.” Want, vertelt de inwoner van Middelharnis. “Vaak speel je zeven tegen zeven of zelfs acht tegen acht.”

Tien jaar
Voorheen onder de vlag van de KNVB, maar tegenwoordig als deelnemer aan een onderlinge competitie. “Die van de KNVB is voor ons te serieus, dat is voor ons niet haalbaar, daar hebben we de spelers niet voor. Daardoor is het enthousiasme bij sommige spelers ook een beetje afgenomen.” En dus maakt De Jonge Spartaan vanaf eind september de reis naar Zeeland. “De competitie wordt georganiseerd door WHS en bestaat uit acht wedstrijden in het najaar en acht wedstrijden in het voorjaar. Puur om de lol én het plezier.” Aangestoken door een gezellig toernooitje en barbecue onlangs in juli. “Dat was heel erg leuk. Toen hebben we het er meteen met ze over gehad. Vooral omdat de kartrekkers van ons team gingen stoppen.” Zaak om voordat de competitie begint, dus nog wat spelers te werven. “We spelen op zaterdagochtend en trainen iedere donderdag, van 18:15 tot 19:30, dat is misschien goed om te weten.” En als de Zeeuwse ontmoetingen goed bevallen. “Dan blijven we dat gewoon doen!” Al maakt Van der Groef zich wel een beetje zorgen, om het beperkte aantal spelers. “Het zou heel erg zijn als we daardoor zouden moeten stoppen. In mei 2025 bestaat het G-voetbal bij De Jonge Spartaan tien jaar, dat is natuurlijk niet een moment om te stoppen.” Maar, zo belooft hij. “Dat gaat ook niet gebeuren! We hopen nog heel lang door te kunnen gaan, zeker ook voor Chris.”

Handtekeningen
Want één ding is voor Van der Groef nog altijd meer dan duidelijk: “Het is zó leuk met die gasten, echt nog steeds een feestje. En iedereen verdient het om te kunnen sporten.” Bijvoorbeeld tijdens het Coaches on Tour-toernooi in Barendrecht. “Vorig jaar zijn we daar voor het eerst geweest en op 11 september gaan we weer!” Gecoacht door een trainer uit het betaalde voetbal, pakte De Jonge Spartaan tijdens de vorige editie de hoofdprijs. “Werden we ook nog per ongeluk eerste. Die gasten konden hun geluk niet op.” Of de druk dit keer dan extra hoog ligt? Dat valt wel mee, lacht Van der Groef. “We zijn al blij dat we weer mee mogen doen. Die jongens vinden het natuurlijk geweldig om al die trainers te zien, op de foto te gaan en handtekeningen te vragen.” Of om live op de radio te komen. “ESPN en NOS waren er vorige keer ook. Dus we moeten extra ons best doen, tijdens de wedstrijden én de penaltybokaal!”

Klik op De Jonge Spartaan voor de laatste artikelen over de club.
Klik op De Jonge Spartaan voor meer informatie over de club.