Nieuwe mannen op de flanken bij Papendrecht

0
236
Nieuwe mannen op de flanken bij Papendrecht

Eersteklasser Papendrecht zag met Justin Beemsterboer (Sparta AV), Donevan Stewart (Hermes DVS ) en Cerezo Drenthe (NSVV) drie aanvallers vertrekken. Daar kwamen met Dilivio Felida en Ties van Aggelen twee vleugelaanvallers voor terug in de plaats. Lorenzo van Wijk en Izzy Karfouh lijken het uit te mogen gaan vechten om de plek in de punt van de aanval.

PAPENDRECHT – Van Aggelen speelde vorig seizoen voor IFC, maar die terugkeer in Hendrik-Ido-Ambacht werd niet wat hij ervan had gehoopt. ,,Ik had daar niet zo’n goede klik met de trainer. Ik probeer altijd kritisch naar mezelf te kijken en te verbeteren, maar ik kreeg niet echt feedback waar ik mee aan de slag kon”, zegt Van Aggelen. ,,In de kwartfinale en halve finale van de nacompetitie was ik belangrijk met invalbeurten, maar in de finale tegen Oranje Wit moest ik toch weer op de bank beginnen. Dat was zeker frustrerend, maar ik had graag nog afscheid genomen met promotie.”

In maart besloot Van Aggelen al voor Papendrecht te kiezen, nadat hij zich eerder al bewees als snelle linksbuiten bij Drechtstreek. ,,Hier bij Papendrecht wisselen we veel van flank. Het maakt mij niet zoveel uit, het is ook een beetje afhankelijk van het type spits dat er staat. Maar ik denk dat we het de tegenstanders dit seizoen zeker lastig kunnen maken met veel snelheid en beweging in onze voorhoede”, zegt Van Aggelen, die begin september ook een ‘transfer’ maakte van het Erasmus MC in Rotterdam naar het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.

Bravoure
Een opvallende nieuwe naam bij Papendrecht is Dilivio Felida, die onlangs 23 jaar werd. De Rotterdamse vleugelaanvaller had de afgelopen twee seizoenen geen club, maar speelde daarvoor vijf jaar bij SC Heerenveen en ging daarna nog voor zijn kans bij Willem II en Carlisle United in het noordwesten van Engeland. Een doorbraak in het profvoetbal kwam er niet van, maar Felida heeft overduidelijk de kwaliteiten om het verschil te kunnen maken in de eerste klasse.

,,Ik heb de afgelopen twee jaar vooral tijd met mijn familie doorgebracht. Dat was er lang niet echt van gekomen. Op mijn dertiende verhuisde ik al naar Heerenveen. De eerste maanden nog in een gastgezin, maar daarna ging ik al snel op mezelf wonen. Een hele omschakeling van Rotterdam naar Friesland, maar het was mooi om dagelijks met voetbal bezig te mogen zijn”, zegt Felida, die daarvoor al bij Alexandria’66, Spartaan’20, Feyenoord en Sparta speelde.

,,Wat voor type ik ben? Ik kan op links en rechts uit de voeten, heb een goed schot in de benen en kan ook wel lekker rennen. Een beetje die backs gek maken weer en hopelijk veel goals en assists natuurlijk, dat is het plan voor dit seizoen”, zegt hij vol bravoure. ,,Het was prima om even afstand te nemen van het voetbal, maar die bal blijft toch altijd trekken. Bij Papendrecht heb ik nu een mooi podium om weer te laten zien wat ik kan en daar ben ik de club dankbaar voor.”

Klik op vv Papendrecht voor meer informatie over de club.
Klik op vv Papendrecht voor meer artikelen over de club.