Sander de Hamer vervult met plezier rol als assistent SC Waarde

0
405

WAARDE – De rol van een assistent-trainer en leider zijn binnen de staf soms wel eens onderbelicht. Degenen die deze rollen vervullen kiezen soms bewust voor een plek meer op de achtergrond. Zo ook Sander de Hamer, assistent-trainer en leider bij SC Waarde. ‘De rol van mij is eigenlijk miniem te noemen, maar je pakt wel dingen op om anderen te ontlasten.’

Twee seizoenen is De Hamer nu als assistent actief bij de club waar hij naar eigen zeggen ook nog een korte periode ‘redelijk onsuccesvol’ als voetballer in het derde elftal zijn minuten maakte.  “Dat stelde eigenlijk weinig voor en daarop besloot ik dus ook dat ik me misschien op een andere manier nuttig kon inzetten voor de vereniging. Ik heb toen bij het tweede en het derde elftal de rol van leider op me genomen, tot het moment dat ik vanuit de selectie de vraag kreeg of ik niet daar als assistent-trainer toenmalig trainer Jeroen Bakx wilde ondersteunen. Na gesprekken leek me dat wel wat en straks ga ik aan mijn derde seizoen beginnen.”

Dat derde seizoen zal overigens gebeuren in de vijfde klasse en als assistent van de derde trainer op rij die voor de spelersgroep komt te staan. Afgelopen seizoen stond Johnny van Dijke als opvolger van Jeroen Bakx (nu Bevelanders) voor de groep, maar volgens seizoen zal John Tahapary het trainersstokje overnemen. De ervaren Goese oefenmeester uit Goes komt over van competitiegenoot Wemeldinge, dat net als Waarde overigens degradeerde. “Ook bij de nieuwe trainer zal mijn huidige rol dus niet veranderen. Ik ben de persoon die vooral de randvoorwaarden moet scheppen en zorgt dat alle zaken goed geregeld zijn. Daarnaast ben ik aanwezig bij de trainingen en doe bijvoorbeeld de warming up op wedstrijddagen. Meer is ook niet nodig, want ik heb er immers niet voor gestudeerd he haha. De voetbalinhoudelijke dingen die zijn voor de trainer.”

De Hamer vindt het vooral leuk om iets voor de vereniging te kunnen betekenen en als vrijwilliger een steentje bij te kunnen dragen. “Het is vooral ook mooi om bij die jongens betrokken te zijn. Er voetballen ook wat vrienden bij en op die manier hebben we, iedere in zijn eigen rol, toch een gemene deler. Dat het nu even sportief wat mindere jaren zijn is jammer, maar ook zulke seizoenen zitten er helaas tussen.”

Het doel vooraf aan dit seizoen was om rond de veilige achtste plek te gaan spelen, maar dat bleek al snel uit het zicht te zijn verdwenen. Volgens De Hamer ook niet heel gek gezien de kracht van de tegenstanders in hun klasse. “Van het linkerrijtje is het misschien alleen verrassend dat Nieuwland erbij zit. Maar alle andere teams hebben een verleden op een hoger niveau. Dan is het niet gek dat je als een kleine dorpsclub zoals Waarde niet weet te handhaven. Volgend seizoen spelen we in een klasse waarbij de verschillen minder groot zullen zijn. Er komen wat nieuwe jongens bij dus ook dat zie ik met vertrouwen tegemoet. Als we dan lekker bovenin kunnen meedraaien, dan is het voor ons als SC Waarde meer dan genoeg.”

Klik op Waarde voor meer artikelen over de club.
Klik op Waarde voor meer informatie over de club.