Kampioenen van CVV Zwervers 2 op jacht naar meer

0
417

Het tweede elftal van CVV Zwervers werd deze competitiejaargang kampioen in de reserve tweede klasse. Het brak alle records, scoorde meer dan honderd doelpunten en verloor slechts één wedstrijd. Hiermee hield het CKC achter zich en stoomt de ploeg van de 70-jarige oefenmeester Xander Pronk door naar de eerste klasse.

,,We hadden dit seizoen maar één opdracht gekregen; kampioen worden’’, begint Pronk, die deze doelstelling wist te behalen met zijn talenvolle ploeg. ,,We hebben alle records verbroken dit seizoen’’, vertelt hij trots. Met zijn ploeg stelde hij continu nieuwe doelen. Het eerste doel om een periode te pakken, vervolgens was het doel om dat zo ongeslagen mogelijk te behalen en na de winterstop sprak de selectie zich uit over een eventueel kampioenschap. ,,We wilden er een kort seizoen van maken en zo snel mogelijk kampioen worden’’, vertelt Pronk. Dat korte seizoen kwam er uiteindelijk niet, want Zwervers werd pas in de laatste speelronde kampioen. De blijdschap was er niet minder om. CKC deed lange tijd mee in de titelstrijd. Het was een tweestrijd tussen ploegen die allebei een ijzersterk seizoen draaiden. De enige wedstrijd die Pronk en zijn mannen verloren dit seizoen was de wedstrijd tegen de Rotterdammers. Gelukkig voor hem en zijn spelers, lieten de zwart-witten van CKC kort na de gewonnen kraker punten, waardoor Zwervers aan kop bleef. ,,Als je heel het seizoen bovenaan staat, verdien je het ook om kampioen te worden’’, vindt hij.

Humor en plezier
Hoofdcoach Pronk is trots op zijn ploeg en kijkt uit naar komend seizoen. ,,Nu komt er een echte uitdaging’’, beseft hij zich. Na de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal moest de tweede selectie van Zwervers instromen in de tweede klasse. Een niveau wat eigenlijk te laag gegrepen is voor de talentvolle spelers van dit elftal. ,,Ik trof de jongens aan op de zondag. Veel jongens die in dat elftal zaten waren vertrokken en er kwamen nieuwe jongens uit de jeugd door. Er kwamen ook wat nieuwe jongens van buitenaf die een tijdje niet hadden gevoetbald. Ze keken tegen een achterstand aan, waren conditioneel minder en kampten al snel met blessures’’, aldus Pronk, die zijn spelers vooral het plezier in het spelletje wil teruggeven. ,,De humor en het plezier in het voetbal zijn de belangrijkste dingen van het spel’’, meent Pronk.

Ruwe diamanten
De humor en het plezier heeft Pronk altijd in het voetballen gevonden. Voornamelijk was hij hoofdtrainer van tweede elftallen en deed dat bij SV Den Hoorn, Koninklijke HVV, RKDEO, Wesland, Lyra, ’S Gravenzande en TOGB. Hij maakte alles mee, kampioenschappen, promoties en degradaties. ,,Het leukste aan het trainen van een tweede team is de uitdaging om gasten het plezier in het spelletje terug te geven en te bouwen aan iets moois. Bij een eerste elftal ben je vaak afhankelijk van je lichting. Ook geniet Pronk van de ontwikkeling van zijn spelers. Dit seizoen zijn er opnieuw twee ruwe diamanten geslepen voor het eerste elftal. Samir Hatitt en Mike Kooijman zijn klaar voor de eerste selectie en sluiten komend jaar aan. ,,Dat is uiteindelijk toch waar je het voor doet’’, beschrijft Pronk.

Assistent-coach gezocht
Uitkijkend naar het nieuwe voetbalseizoen is Pronk nog op zoek naar een assistent-trainer. Zijn huidige assistent, Zakaria, gaat ermee stoppen voor een opleiding en de 70-jarige hoofdcoach zoekt een versterking voor zijn staf.

Klik op CVV Zwervers voor de laatste artikelen over de club.
Klik op CVV Zwervers voor meer informatie over de club.