Keuze Maurice Elenbaas voor Lewedorpse Boys is hem bevallen

0
474

LEWEDORP – Vanwege een wisselvallig seizoen moest Lewedorpse Boys via de nacompetitie proberen om degradatie naar de vierde klasse van het zaterdagvoetbal te voorkomen. Dat lukte echter niet, want RWB bleek daarin met 2-1 te sterk. Ondanks de degradatie heeft Maurice Elenbaas echter geen spijt van zijn keus om v.v. Arnemuiden te verruilen voor ‘Lebo’.

“Zeker niet, want ik wilde vooral weer elke week speelminuten maken in een eerste elftal. Bij mijn eigen club viel ik steeds vaker tussen wal en schip en speelde vorig seizoen voornamelijk in het tweede team. Niks mis mee, maar ik wilde gewoon in een eerste voor mijn kansen gaan en dus kwam Lewedorpse Boys op mijn pad. Het gevoel wat ik kreeg was direct positief en ondanks dat het sportief qua resultaten niet is wat we vooraf hadden verwacht en gehoopt. Ondanks dat ik nu wekelijks speel in een eerste wilde ik samen met mijn ploeggenoten Lebo in derde klasse houden en iets neerzetten. Daarin zijn we helaas niet geslaagd.”

Elenbaas vindt de sfeer in Lewedorp vergelijkbaar met zijn voormalige club Arnemuiden. “Het is een dorpsclub met een heel hoog ons-kent-ons-gehalte. De selectie heeft veel jongens van mijn leeftijd en ook dat is wel prettig. We hebben ook een groep met heel veel potentie, al is dat er dit seizoen door verschillende omstandigheden nog niet helemaal uitgekomen jammer genoeg.”

Een mindere fase gedurende het afgelopen seizoen zorgde ervoor, dat Elenbaas met Lebo werd veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. En daarin ben je altijd weer afhankelijk van de vorm van de dag. “We beschikken wel over een groep met kwaliteit, maar de omvang van de selectie was soms niet groot genoeg gebleken. Wanneer je dan te maken krijgt met een paar blessures dan wordt het lastig om dat op te vangen. Als je dan een fase hebt waarin dat niet lukt dan raak je achterop en is het moeilijk om uit de gevarenzone weg te raken. Dat heeft ons uiteindelijk de das om gedaan denk ik.”

Na vijf seizoenen kwam er dus voor Lewedorpse Boys een voorlopig eind aan het avontuur in de derde klasse. Ondanks dat de Arnemuidenaar in zijn eerste seizoen degradeert met zijn nieuwe club, kijkt hij op bepaalde vlakken toch positief naar het afgelopen seizoen. “Bij Arnemuiden had ik geregeld te maken met blessureproblemen, maar dit seizoen ben ik volledig fit gebleven. In dat opzicht ben ik blij en tevreden, al heb ik sportief misschien niet wekelijks de beste versie van mezelf laten zien. Dat zal zeker beter moeten. Maar de resultaten en de vorm die we met z’n allen de laatste anderhalve maand hebben getoond geeft mijn voldoende vertrouwen richting volgend seizoen.”

Klik op Lewedorpse Boys voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Lewedorpse Boys voor meer informatie over de club.