De bekerfinale was een bijzondere dag voor Jerrel van der Zeeuw van VVGZ 2

0
287
vvgz

Net geen kampioen, maar wel de beker gewonnen. VVGZ 2 draaide naar eigen zeggen best wel een aardig seizoen. En voor Jerrel van der Zeeuw, was het allemaal net nog een beetje extra bijzonder. “Die bekerfinale was voor mij echt een soort toetje.”

Om die uitspraak goed te kunnen begrijpen, moeten we terug naar september vorig jaar. Naar een onschuldig stoeprandje in Madrid, lacht Van der Zeeuw (31) als een boer met kiespijn. “Daar ging ik vol door mijn enkel heen en brak ik mijn kuitbeen.” Een ongelukje dat meer dan alleen voor de voetbal roet in het eten gooide. “Ik was heel de zomer al aan het trainen voor de marathon, toen gebeurde dit…” Na de winterstop, sloot de inwoner van Zwijndrecht na een lange herstelperiode weer aan. “Daar was ik op dat moment al heel blij mee, dus die bekerfinale was voor mij echt een soort toetje.”

Dubbel

Dat toetje werd voor VVGZ 2 een heerlijk dessert, want in die finale werd na verlenging afgerekend met Brabantia. Het leverde Van der Zeeuw een extra zoete nasmaak op, vertelt hij. “Acht jaar geleden stond ik ook in de bekerfinale, toen verloren we hem. Dus er stond nog een rekening open.” Het resulteerde in een bijzondere dag, zo herinnert hij zich nog goed. “Zeker voor een tweede elftal, waren er echt veel mensen. Dat is voor mij ook wel VVGZ, dat gevoel van familie en vrienden.” Helemaal als je dan ook nog wint. “Onze leider, Joop Bezemer, had in 40 jaar nog nooit de beker gewonnen. Als je dan ziet hoe blij zo iemand daarmee is…” Van der Zeeuw zelf, was in eerste instantie iets minder blij, moet hij bekennen. “Ik zat op de bank, dus het was toch een beetje dubbel voor mij. Nadat ik weer fit was heb ik even op mijn beurt moeten wachten, maar uiteindelijk toch nog veel wedstrijden gespeeld. Alleen jammer dat je dan juist in zo’n wedstrijd op de bank begint.” Al vergoedde de winst, ook voor hem veel. “Het was gewoon een heel leuke dag en een bekroning op een mooi seizoen waarin we bij vlagen leuk voetbal hebben gespeeld.” Naast de bekerwinst, werd de competitie namelijk afgesloten met een tweede plaats op twee punten van kampioen Oranje Wit. “We hebben tot de laatste dag meegedaan om kampioen te worden. Dan kan je niet spreken van een slecht seizoen, toch?”

Vriendenteam

Het doel voor komend seizoen is dan ook al duidelijk. “De groep blijft net als voorgaande jaren op een enkeling na weer bij elkaar, dus dan gaan we vol voor het kampioenschap!” Met hem er, zoals de afgelopen jaren, gewoon weer bij. “Van kleins af aan speel ik al bij VVGZ. Op een jaar Smitshoek en drie mooie seizoenen bij Papendrecht na, heb ik altijd bij VVGZ gespeeld.” Voor Van der Zeeuw de ideale combinatie tussen gezelligheid en prestatie. “Het is eigenlijk een soort vriendenteam, maar wel op een goed niveau. Dat is voor mij het leukste. Ik heb niet meer de ambitie om in het eerste te spelen, wel om die jonge jongens wat bij te brengen. Die dynamiek bevalt heel goed.” Ook na al die jaren én de nodige pesterijen. “Ze noemen mij inmiddels al opa…” Heel gek is dat gezien het verschil in leeftijd, misschien ook niet. “Ik ben de oudste en met de meeste jongens is het leeftijdsverschil een kleine tien jaar.” Verschil in leeftijd of niet, VVGZ 2 is bloedfanatiek. “Dat zit er bij ons zeker wel in. Tuurlijk is er genoeg ruimte voor een dolletje, maar we staan er met elkaar als het moet. Dat is niet anders dan bij een eerste.” Zijn manier van spelen is dat misschien wel een klein beetje. “Ik moet het niet hebben van mijn snelheid, wel heb ik een goede traptechniek en denk ik dat ik het spelletje wel aardig kan lezen. En weten wat je wel en niet kunt is ook een kwaliteit…” Gemaakt om straks trainer te worden? “Als ik ben gestopt ga ik daar rustig over nadenken, eerst wil ik zelf zo lang mogelijk blijven voetballen.” En dus trapt zijn fietsje voorlopig nog wel even door richting het sportpark, voor de inwoner van Zwijndrecht. “Met een biertje op het terras naar het eerste kijken, hopen dat zo’n middagje zes punten oplevert. Dat blijft voor mij toch het mooiste!”

Klik op VVGZ voor meer artikelen over de club.
Klik op VVGZ voor meer informatie over de club.