Rijsoord vrij gemakkelijk langs Deltasport

In de Hoofdklasse staat zondag De Meern – IFC op het programma. Beide ploegen zullen gebrand zijn voor de overwinning. De Meern hoopt uit de degradatiezonde te komen, terwijl IFC zich richting de top vijf wil spelen.

De Meern
De Meern verloor afgelopen weekend van Halsteren met 4-1. Na een sterke openingsfase van De Meen neemt Halsteren het initiatief in handen. Na 10 minuten staat er al 1-0 op het scorebord. Robert Braber kon vrij inkoppen na een goede voorzet. Na deze 1-0 heeft De Meern het moeilijk, waarbij met name het aantal kopkansen van Halsteren opvalt. Niet veel later staat er al 2-0 op scorebord als Francis Kabwe Manengela vanaf bijna de achterlijn de bal in de goal schiet. Tien minuten voor rust komt de uitploeg weer een beetje beter in de wedstrijd. Het resulteert in een aantal kansen, maar geen doelpunt. Met 2-0 gaan de ploegen dus de rust in.

De oranjehemden komen na rust ongewijzigd uit de kleedkamer, maar hebben duidelijk de thee nog niet verteerd. Halsteren is vanaf de aftrap onafgebroken op onze helft met aanvallen en het duurt het paar minuten voordat de 3-0 valt. Het schot van Karim Didi wordt van richting veranderd waardoor Joey Swanink kansloos is. Na de 3-0 wist iedeneen dat de wedstrijd gespeeld was. Nadat Serkan Yasar een grote kans mist, maakt Halsteren wel de 4-0, Robert Braber kan vanuit een corner vogeltje vrij inkoppen. Niet veel later wordt dan toch het eredoelpunt gescoord. Dyllan Ahinful heeft een mooi steekpasje in huis op Nathan Spaan die uiterst beheerst de bal langs de keeper van Halsteren schuift, 4-1. Als er na exact 90 minuten wordt afgefloten staat De Meern weer met lege handen.

IFC
IFC won afgelopen zondag met 2-1 van het laag geklasseerde Vlissingen. In het eerste kwartier van de wedstrijd was Vlissingen enkele keren gevaarlijk uit een corner, maar langzamerhand kreeg IFC een veldoverwicht. Na een halfuur spelen opende aanvoerder en topscorer Danny Slingerland de score namens IFC na voorbereidend werk van Juhtlen Castillo. In de slotfase van de eerste helft was het opnieuw Danny Slingerland, die de aandacht op zich vestigde. Tot twee keer toe was hij dicht bij een volgende treffer uit een vrije trap vanaf net buiten de zestienmeterzone, maar telkens kreeg doelman Ben Sellam een vuist tegen de bal.

In de tweede helft maakte Pattinama gelijk voor de gasten met zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen. Na de goal kreeg IFC twee aardige kansen voor een nieuwe voorsprong, maar de bal ging er niet in. Pas in het laatste kwartier, toen de van buiten naar binnenkomende routinier Nico Ramos voor de winnende IFC-treffer tekende met een krul in de bovenhoek. Door deze vijfde competitiezege van het seizoen stijgt IFC in de zondag hoofdklasse B licht naar de achtste plaats in de stand (middenmoot) en neemt dus verder afstand van de onderste plaatsen.

De wedstrijd De Meern – IFC begint zondag 9 december om 14.00 op Sportpark De Meern.