‘Frisse wind en nieuwe adem’ voor Business Club HVC’10

Met een bestuur bestaande uit negen leden staat de Business Club van HVC’10 voor een nieuwe start. Spelers en oud-spelers van het eerste elftal vormen de kern. “De club kan onze steun goed gebruiken”, aldus Leroy Smits.

De 31-jarige middenvelder maakt zich met HVC’10 1 op voor het nieuwe seizoen. Naast zijn activiteiten binnen de lijnen krijgt hij er een nieuwe taak bij, die van voorzitter van de Business Club van de Hoekse fusieclub.

“Het lag niet in mijn planning om nu al in te stappen”, reageert hij. “Zolang ik nog voetbal in de selectie wilde ik wel wat op de achtergrond doen, maar toen ik werd benaderd voor deze functie had ik zoiets van ‘dit moet nu gebeuren’. De club verkeert in financieel zwaar weer en kan alle hulp gebruiken. Er zijn schulden en die moeten zo snel mogelijk worden weggewerkt. Ik redeneer simpel: ik wil dat mijn zoontje over een paar jaar ook bij deze club kan voetballen.”

“Mijn voorwaarden om het te gaan doen was wel dat we een grote groep mensen zouden hebben en daaraan is voldaan. Als je het doet, moet je het goed doen. We kunnen de taken verdelen om een zo hoog mogelijk rendement te halen.”

Tot voor kort telde de Business Club van HVC’10 twintig leden. “Hoek van Holland is geen Westland. Dat is een ander type mens en sponsor. Wij zullen bij HVC’10 altijd meer moeite moeten doen om iemand binnen te halen dan in het Westland. Dat wil niet zeggen dat we geen florerende businessclub kunnen krijgen. Wij zien mogelijkheden, maar het gaat er wel om dat je het goed aanpakt. Het vorige bestuur bestond uit maar drie leden. Door die onderbezetting was het heel lastig.”

“We hebben met Stenaline natuurlijk een prachtige hoofdsponsor”, vervolgt Smits. “Een passender sponsor kan je niet bedenken.” “Als nieuw bestuur zijn we vorig jaar oktober al met de voorbereidingen begonnen. We hebben nieuwe sponsorpakketten gemaakt. We hebben de taken verdeeld over vier afdelingen: financiën, marketing/ communicatie, organisatie en acquisitie.”

De doelstelling van de stichting is om zowel in omvang en bereik de komende jaren flink te groeien. Smits: “We willen zichtbaar zijn en een aantrekkelijk platform bieden aan ondernemers. Daarbij willen we vernieuwend zijn. Sociale media spelen daarin een belangrijke rol. Je moet dan denken aan beeldschermen in de kantine, maar ook weblogs met informatie. We willen proactief te werk gaan en werken aan het opbouwen van een langdurige relatie met een bedrijf.”

Eén van de nieuwe initiatieven is de Partner van de dag. “Leden met het grootste sponsorpakket krijgen op een zaterdag de hele dag de kans om zich via allerlei reclame-uitingen te presenteren. Bij de eerste thuiswedstrijd van het eerste elftal dit seizoen doen we dat een eerste keer, met Van Bergen Personeelsdiensten.”

Smits spreekt over een ‘frisse wind en nieuwe adem’ voor de Business Club. “We hebben met ingang van dit seizoen als businessclub een nieuwe plek gekregen. Daardoor is de wedstrijd van het eerste nog be- ter te volgen. Op zaterdag 5 oktober staat een kick off-event op het programma. Een netwerkbijeenkomst waarbij John de Wolf gastspreker is.”

“Met de club hebben we afspraken gemaakt over het doel van de gelden die we ophalen. Een deel zal naar schuldaflossing gaan, maar ook een aanzienlijk deel naar de jeugd om betere faciliteiten te creeren.”

Geef een reactie