‘’We zijn leergierig, ambitieus én gezellig.” Als Mirelle Pelikaan, speelster van het vrouwenteam van MSV’71, gevraagd wordt ‘reclame’ te maken voor haar team schudt ze binnen tien seconden drie kwaliteiten van haar ploeg uit haar mouw.

De enige senioren ploeg van de vrouwenafdeling van de Maasluizer club ‘gilt’ om versterking. In het veld en aan de zijlijn. “Het gebrek aan speelsters en trainer trekt een behoorlijke wissel op dit seizoen”, zegt Pelikaan (24), die in Rotterdam leerkracht is van groep 4 van een basisschool en ook nog één dag ‘gymjuf’ is.

“Het is voor iedere wedstrijd een puzzel. Ook voor komende zaterdag. Gelukkig doen we nooit tevergeefs een beroep op speelsters van de JO17, maar nadeel van spelen met veel invallers is wel dat we de vastigheid missen. Daardoor is het heel lastig om iets op te bouwen. En dat gaat weer ten koste van de resultaten. Ik denk dat we een stuk hoger in het klassement zouden staan als we meer vaste speelsters zouden hebben.”

Zonder blessures is de ‘selectie’ bij MSV’71 al krap: dertien speelsters. Het probleem van die krappe selectie wordt extra belicht, nu er een blessuregolf de zwartwitte vrouwen heeft overspoeld. “We missen vier, vijf speelsters.”

“We hopen dat er meiden zijn die graag bij ons willen komen voetballen”, zegt Pelikaan. “Onze eisen? Dat je inzet hebt en gezellig bent. Voetbalervaring is meegenomen, maar zeker geen pre. Enthousiasme is het belangrijkst.”

Het team is volgens Pelikaan gebouwd rondom een vijftal ervaren speelsters, waartoe zijzelf ook behoort. “De anderen zijn Milou Arbouw, Melanie van der Hoek, Jordan Rottier en Dionne van Loenen. Dionne is de dochter van onze vorige trainer Paul van Loenen. Die heeft ons drie seizoenen met veel enthousiasme getraind. Hij is eigenlijk gestopt, maar traint ons af en toe nog wel omdat we nog geen opvolger voor hem hebben kunnen vinden.”

Pelikaan hoopt dat er zich snel een trainer aandient. “Er zit veel rek in ons team. We zijn fanatiek en ook zelfkritisch. De nieuwe trainer zal geen spijt krijgen.”