Na een weekje van betrekkelijke rust in het bekertoernooi hervat Spijkenisse de competitie met een uitbeurt tegen en in Smitshoek. Kees Tol liet zien het scoren niet verleerd te zijn en trof tegen HVC’10 maar liefst vijf keer raak.

Dat biedt perspectief en hoop. Spijkenisse gaat op jacht naar ‘s-Gravenzande en Volendam, maar moet eerst zelf van Smitshoek winnen dat in de beker met 2-3 werd uitgeschakeld door de reserves van Barendrecht.

Smitshoek werd in 1960 opgericht en maakte een stormachtige ontwikkeling door. Door het aanwijzen van Carnisselande als Vinex-wijk groeide het aantal leden van 200 in korte tijd naar meer dan 1400. Het aantal velden groeide navenant van 3 naar inmiddels 7. Smitshoek was vroeger een dorp met een karakteristieke bebouwing aan weerskanten afgeschermd door dijkbebouwing ter hoogte van de A15.

Smitshoek bereikte in 2012 de hoofdklasse en staat na de laatste overwinning met 1-2 momenteel op de elfde plaats op de ranglijst slechts vier punten achter Spijkenisse. De ploeg wordt getraind door Richard Middelkoop, die ervaring opdeed bij SHO, Sportlust uit Woerden en Papendrecht (zo). Middelkoop is een fan van Raymond Verheijen, die het principe van periodisering in het voetballen, gebaseerd op data, introduceerde.

Het wordt dus een fikse klus voor Spijkenisse om het obstakel dat Smitshoek heet te trotseren. Maar we hebben daar alle vertrouwen in. Het is te hopen dat spits Kees Tol bruikbaar wordt aangespeeld om de benodigde doelpunten te produceren.

Geef een reactie