Na het begraven van de titel aspiraties als gevolg van het verlies in de topper tegen RKAV Volendam. Richt Spijkenisse zich op een hernieuwde en aangepaste doelstelling. Zo hoog mogelijk eindigen in de competitie om via de nacompetitie toch nog promotie in de wacht te slepen.

Komende zaterdag start Spijkenisse met de aangepaste doelstelling met een uitbeurt tegen De Jodan Boys. De tegenstander werd in 1934 onder de naam christelijke JOngemannenvereniging DANiël Boys opgericht en telt tegenwoordig zo’n 1350 leden. Spijkenisse gaat naar Gouda naar het stadion aan de Sportlaan dat pakweg 2900 toeschouwers kan ontvangen. De club begon als omnivereniging met de afdelingen voetbal, korfbal, volleybal, gymnastiek en wandelen.

De Jodan Boys speelt al sinds het seizoen 2013/2014 in de hoofdklasse en vierde zijn grootste wapenfeit in de KNVB-beker waarin de Gouwenaren in 2016 eerst eredivisionist Go Ahead Eagles uitschakelden maar in Arnhem voor 3000 meegereisde supporters tegen Vitesse in de achtste finales bakzeil haalden.

Ook fungeerden De Jodan Boys als laatste tegenstander van Edwin van der Sar die in maart 2016 voor het laatst in zijn actieve loopbaan bij Noordwijk het fort bewaakte.

Trainer is sinds 2013/2014 Dennis van den IJssel die er een eigen voetbalfilosofie op na houdt. Hij is een fervent aanhanger van de Hollandse School en predikt aanvallend voetbal opgebouwd van achteruit. Hoge druk zetten met gebruik van meerdere systemen. Onvoorspelbaarheid, dynamiek en flexibiliteit zijn daarin zijn toverwoorden.

De Jodan Boys staan op de twaalfde plek, vijf punten achter Spijkenisse en zegevierde in de laatste wedstrijd met 0-2 in Rotterdam tegen XerxesDZB. Spijkenisse is van plan direct de daden bij de woorden te willen voegen bij de new beginning en met een zege huiswaarts te keren. Aanmoedigen en winkelen in Gouda staan garant voor een unieke dagbesteding. Tot zaterdag dus langs de lijnen aan de Sportlaan in de Kaasstad.