Ayrton Verlaan (21) is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij het eerste elftal van Zuidland. De snelle buitenspeler studeert sportmarketing en management aan de Hogeschool Rotterdam. Momenteel loopt hij stage bij kledingmerk “Clan de Banlieue” en daarnaast werkt hij nog bij de Nike Store in Rotterdam. Ondanks zijn jonge leeftijd is Ayrton al voor vier clubs uitgekomen en daar komt er in de toekomst waarschijnlijk nog wel één bij. De in Spijkenisse geboren voetballer zit nog vol ambitie en wilt zo hoog mogelijk eindigen. Waar die dan gaat eindigen, dat ziet de jongeling nog wel.

Hij startte zijn carrière bij SCO’63, dit niveau ontgroeide hij op zijn twaalfde en dus besloot de SCO’er het hogerop te gaan zoeken bij de andere vereniging in de stad: VV Spijkenisse. Hier heeft hij de rest van zijn jeugd gespeeld en ook een mooie tijd gehad. In deze periode heeft hij altijd in de nationale jeugdcompetities gespeeld en moest hij het vaak opnemen tegen verschillende BVO’s door het land. “In deze tijd heb ik tegen vrijwel elke BVO gespeeld”. Zijn eerste jaar in het seniorenvoetbal besloot hij naar Nieuwenhoorn te gaan. “Jammer genoeg zag de trainer het daar niet in mij zitten en kwam ik weinig aan spelen toe.” Het jaar daarop besloot Ayrton een club te zoeken waar hij wel aan spelen toe zou komen, aan hem werd Zuidland geadviseerd. “Ik vond het belangrijk om naar een club te gaan op hetzelfde niveau maar waar ik meer kans zou hebben om minuten te maken, ik ben jong en het is belangrijk om ervaring op te doen en veel te spelen.” Dat laatste is gelukt, met veel minuten in de benen en ook nog 10 goals en 6 assists was Ayrton belangrijk voor de ploeg. Hij kan dus terugkijken op een goed debuutjaar en daarom kijkt hij ook uit naar komend seizoen.

De aanvaller van Zuidland zit momenteel nog midden in de voorbereiding en die loopt soepel, bij winst tegen MZC’11 is het verzekerd van de volgende ronde. MZC’11 staat onderaan met nul punten en Zuidland deelt de koppositie met SV Poortugaal. Ayrton verwacht dat Zuidland het spel moet gaan maken en dat ze veel de bal zullen krijgen. Ook hoopt hij dat zijn team kan gaan domineren en een mooie uitslag op het scorebord kan gaan zetten. Persoonlijk begint het bij Ayrton steeds beter te lopen, aan de start had hij nog moeite met de goal te vinden maar inmiddels is de eerste goal al gemaakt. Hij belooft daarop dat er nog meer gaan volgen.

Ayrton heeft een duidelijk doel voor ogen dit jaar, hij wilt belangrijker worden voor het team om volgend seizoen misschien een stap hogerop te komen. Een stap naar de eerste klasse zou dan logisch zijn denkt Ayrton. Echter moet de club wel bij hem passen en ook de garantie op speelminuten. Geforceerd hogerop is hij dan ook niet van plan. “Het plaatje moet gewoon kloppen”, zegt hij. Daarnaast hoopt de buitenspeler uiteraard de 10 goals en 6 assists van vorig seizoen te overtreffen.

Als team zijnde hoopt Ayrton dat Zuidland mee kan draaien met de bovenste drie ploegen. “We hebben een jonge ploeg die gretig is en er zit ook zeker veel potentie in de groep.” Een kampioenschap vindt Ayrton iets te ambitieus maar een periode zou zeker mogelijk zijn. “Echter moeten we niks en is het vooral de bedoeling om met leuk en attractief voetbal bovenin mee te doen. Wel zijn er twee belangrijke spelers vertrokken maar daar zijn ook weer versterkingen voor teruggekomen, al met al is de selectie dus redelijk in balans gebleven.” Ook vindt hij de competitie dit jaar leuker geworden, volgens hem zijn er een paar leuke ploegen uit de eerste klasse bijgekomen en zo hoopt hij op een hoger niveau dit jaar.

Op de vraag waar de krachten van Zuidland liggen is Ayrton helder. “We spelen voornamelijk vanuit de omschakeling, de tegenstander moet opletten om niet te ver op onze helft te spelen want als we er uit komen is het vaak raak.” Met de snelheid van Ayrton is hij dus een belangrijke pion in het schakelvoetbal van Zuidland.

Op de vraag of Ayrton ooit terug zou willen keren bij Spijkenisse is de rappe buitenspeler ook duidelijk. “Waar Spijkenisse nu speelt is wel het niveau waar ik naartoe wil werken, veel van mijn oud-teamgenoten spelen nog op dat niveau, het zou mooi zijn om dat niveau ook te behalen. Of dat nu bij Spijkenisse is of bij een andere club maakt mij niet zoveel uit. Mocht het Spijkenisse worden is dat natuurlijk altijd mooi, maar ik zou daar niet komen om mijn naam te vestigen of revanche te nemen.”

Geef een reactie