Aanstaande zaterdag staat het spannende duel tussen Excelsior Maassluis en Barendrecht op het programma. Beide teams hebben nog geen al te makkelijke start en zullen dus alles er aan doen om de drie punten binnen te slepen en het vertrouwen een boost te geven. 

Kansen
Excelsior Maassluis voetbalt de laatste weken prima maar vergeet zichzelf te belonen. Complimenten te over, maar tot nu toe (te) weinig punten. En laat het bij voetbal nou juist om de punten draaien. Hoog tijd dus om de vele kansen die wekelijks worden gecreëerd te verzilveren en weer eens drie punten bij te schrijven. Zaterdag hebben zij daarvoor een nieuwe kans als regiogenoot Barendrecht op bezoek komt.

Competitiestart
Barendrecht heeft een redelijke competitiestart achter de rug. Van de eerste vier wedstrijden werden er twee gewonnen en twee verloren. Beide keren dat de ploeg van trainer Albert v.d. Dussen wist te winnen was op eigen veld, op vreemde bodem is Barendrecht dus nog puntloos. Sterker nog, op vreemde bodem maakten ze nog geen doelpunt. Toch staat de ploeg met deze resultaten voorlopig in de subtop, een plek waar het de afgelopen jaren ook vaak is geëindigd.

Excelsior Maassluis heeft twee punten minder en behoort daarmee tot een grote groep clubs met vier punten uit vier wedstrijden. Op basis van doelsaldo staan de Tricolores op de zestiende plaats, een plek waar niemand aan het eind van het seizoen wil staan. Gelukkig zegt de stand nog niet alles in deze fase van de competitie, toch zijn drie punten welkom om uit de onderste regionen weg te blijven.

Verleden
Vorig seizoen was Excelsior Maassluis weinig succesvol tegen Barendrecht. Uit werd er met 2-1 verloren, thuis in Maassluis werd het 0-2. Qua statistieken was dat een opvallend gegeven aangezien Excelsior Maassluis in de jaren ervoor regelmatig punten haalde tegen de regiogenoot. Hopelijk is het vorige seizoen dus een incident en pakt de ploeg van Dogan Corneille de draad van de jaren ervoor weer op.

Wat we in ieder geval weten is dat we zaterdag een oude bekende gaan tegenkomen. Elson Almeida maakte afgelopen zomer namelijk de overstap naar Barendrecht. De multi-inzetbare rechtervleugelspeler speelde drie seizoenen bij Excelsior Maassluis en maakte de glorietijden onder Jeroen Rijsdijk mee. Hij speelde tot nu toe twee competitiewedstrijden voor onze regiogenoot en is zaterdag dus weer even terug op het ‘oude nest’. De wedstrijd op Sportpark Dijkpolder begint om 15:30 en wordt gefloten door scheidsrechter de Vries.

Geef een reactie