Smitshoek pakt zwaar bevochten punt

0
126

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd van Smitshoek tegen SC Feyenoord op het programma. Voormalig Smitshoektrainer Raymond Frehe heeft nu de club van Zuid onder zijn hoede. Voor Smitshoek een extra stimulans om de punten in Barendrecht te willen houden.

De ploeg van de huidige trainer Richard Middelkoop begon de wedstrijd, in tenues gesponsord door Safex en Zpress, enigszins afwachtend. Om in ieder geval niet vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan te lopen werden de ruimtes achterin klein gehouden. Toch slaagde de bezoekers er in om via een aantal afstandsschoten gevaarlijk te worden. Echt in de problemen kwam keeper Ruben Roodnat hier echter niet mee. Pas na een halfuur spelen kreeg Feyenoord een grote kans. Het schot van Tim Schoonheim werd nog net aangeraakt door Ruben Roodnat en verdween zo voorlangs. Dat was voor Smitshoek het teken om iets meer vooruit te gaan voetballen en zo kwamen de gevaarlijkste kansen van de eerste helft zelfs van de Oranje-zwarten. Eerst door een goed schot van John van Vugt waarbij de rebound net niet ingeschoten kon worden door Pucho Rekondie. Op slag van rust was het Luc Delmee die op de lat schoot na een goede voorzet van links.

Na rust werden de bedoelingen van Feyenoord wel duidelijk. Ze wilden de winst ophalen en zetten meer druk. Ricardo Merrelaar kreeg na ruim een kwartier een grote kans, maar kreeg de bal niet in het vrijwel lege doel. Met nog een kwartier te spelen kreeg invaller Jordi de Zwart 2 uitgelezen kansen, maar door uitstekende reflexen van Ruben Roodnat bleef het 0-0. Met 7 minuten op het bord kreeg Smitshoek een uitgelezen kans. Na een domme overtreding op invaller Jordi Dekker ging de bal op de stip. Een andere invaller, Jurien Reineta, zette zich achter de bal en schoot feilloos de 1-0 binnen. Uiteraard was dit het sein voor de bezoekers om nog eens aan te zetten. 4 minuten later leverde dit de gelijkmaker op uit een corner die door Jordi de Zwart via de binnenkant van de paal binnengekopt werd. Trainer Frehe maakte dit al niet meer vanuit de dug-out mee, omdat hij na fel protest over een vermeend buitenspelgeval achter de hekken gestuurd was. Het slotakkoord was bijna nog voor Smitshoek dat door een schot van Rutger van der Kleij nog dichtbij was. Het schot vloog echter recht op de keeper af waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde. Voor Smitshoek een punt gewonnen gezien het beeld van de wedstrijd en de reputatie van de Rotterdammers.

Volgende week staat de uitwedstrijd in Sassenheim tegen Ter Leede op het programma.