Papendrecht moet nog een week wachten.

0
    157

De beslissing in de tweede klasse F is nog niet gevallen. Drie ploegen maken nog kans op de titel: Nivo Sparta, Papendrecht en Pelikaan. Gezien het programma voor de laatste speeldag is Nivo Sparta favoriet. Die ploeg treedt aan tegen Zwaluwe, dat reeds tot de nacompetitie veroordeeld is om degradatie te voorkomen. Voor Papendrecht is het in ieder geval zaak om ook de laatste wedstrijd te winnen tegen het reeds gedegradeerde NOAD’32 om daarmee tweede te worden, wat een thuisvoordeel oplevert in de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse.

Op sportpark Slobbengors werd het van Papendrechtse zijde tegen Brederodes niet het flitsende optreden als een week te voor tegen Nivo Sparta. De toeschouwers moesten 20 minuten wachten, voordat een doelrijpe kans ontstond. Een voorzet van Jay Luciano werd door Justin Beemsterboer voorlangs geschoten. De eerste kans van Brederodes kwam pas na 30 minuten, nadat doelman Kurpershoek de bal na een hoekschop verkeerd beoordeelde. Uit het niets werd het voor de rust toch nog 1-0. Jearlon Martina speelde Beemsterboer op maat aan. Vanaf de rand van het strafschopgebied zag hij zijn schuiver in het doel verdwijnen.

In de rust sijpelde het bericht door, dat Nivo Sparta op een 2-0 achterstand stond en er dus wellicht de mogelijkheid was de eerste plaats over te nemen. Toen in de 55e minuut Beemsterboer langs zijn tegenstander flitste en zijn voorzet door Jay Luciano tegen de touwen werd gewerkt, leek het spel gespeeld. Niets was minder waar. In het daaropvolgende half uur werd Papendrecht teruggedrongen door de tegenstander en dat resulteerde zelfs tot een tegendoelpunt, gescoord door de 40-jarige(!) Robin Stroo.

“We lieten ons in die fase verleiden tot het meegaan in het spelletje van de tegenstander in plaats van het spel te dicteren,” was de analyse van coach Johan Sturrus. Uiteindelijk werd het toch nog 3-1. Vlak voor tijd was het ditmaal Luciano, die zijn tegenstander op snelheid klopte. Zijn voorzet werd door invaller Bryan Mooiman beheerst afgerond. Inmiddels was duidelijk geworden, dat koploper Nivo Sparta de zaken weer rechtgezet had en zijn wedstrijd winnend had afgesloten, waardoor de voorsprong van twee punten op Papendrecht en Pelikaan intact gebleven is. Op zaterdag 25 mei wordt de laatste ronde van de competitie gespeeld, waarna op 1 juni de nacompetitie van start gaat. Indien Papendrecht tweede wordt in de eindrangschikking, zijn de mogelijke tegenstanders Arnemuiden, Oostkapelle of Yerseke.