Lekkerkerk speelt 2e derby op rij gelijk: 1-1 tegen Schoonhoven

0
    153

Afgelopen zaterdag stond voor Lekkerkerk wederom een belangrijke derby op het programma. Deze keer was Schoonhoven de tegenstander. Ook nu was vooraf heel duidelijk dat het een hele belangrijke wedstrijd was m.b.t. tot ontlopen van de nacompetitie. De uitwedstrijd leverde destijds een 2-3 overwinning op na een goeie eerste helft met 2-2 op het scorebord en een snelle 2-3 na rust. Daarna wist Lekkerkerk de overwinning met strijd en inzet veilig te stellen.

Vanaf het begin was de speelwijze van de gasten uit Schoonhoven duidelijk. Door de stand op de ranglijst, Schoonhoven had 3 punten meer, wilde de bezoekers vanuit een verdedigend concept Lekkerkerk pijn doen met snelle counters via de twee zeer behendige middenvelders. Lekkerkerk daarentegen trok vanaf het begin het initiatief naar zich toe en zette Schoonhoven vast op eigen helft. Vooral Bart Sterrenburg was in de beginfase ongrijpbaar voor zijn directe tegenstander. Het overwicht leverde in de eerste 10 minuten een paar grote kansen op.

In de vierde minuut kreeg Bart een mooie schietkans uit een hele moeilijke hoek. Zijn poging ging helaas voor Lekkerkerk net voorlangs. Ook Jeffrey Altheer schoot tussen een mêlee van spelers vervaarlijk op doel, maar zijn poging werd gekeerd door de doelman van de bezoekers uit de Zilverstad. In de tiende minuut was het uiteindelijk toch raak. Na slecht wegwerken uit de verdediging van Schoonhoven kreeg Jeffrey Altheer de bal in zijn voeten geschoven. Jeffrey wist wel raad met deze kans en schoot prima binnen.

Kort na deze goal kreeg Schoonhoven zijn eerste kans na slordig balverlies van Lekkerkerk op de middenlijn. Met een scherpe counter stond de linksbuiten ineens voor keeper Robin Schiedon. Met een uitgestoken been wist Robin deze grote kans onschadelijk te maken. Lekkerkerk was gewaarschuwd. Tussen de tiende en de twintigste minuut kreeg Lekkerkerk een mooie kansen uit goeie aanvallen. Eerst kopte aanvoerder Pim Molenaar over na een goeie voorzet van Bart Sterrenburg en werd een tweede goal van Jeffrey Altheer afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Jeffrey gaf later zelf aan dat het zeker geen buitenspel was en dat de goal onterecht werd afgekeurd.

De prima leidende scheidsrechter stond, helaas voor Lekkerkerk, niet op één lijn en nam het signaal van de grensrechter toch over. In de negentiende minuut stond het, na wederom een snelle uitval van de bezoekers, ineens weer gelijk. Een mislukte lange bal van Pim Molenaar belande op het middenveld van Schoonhoven. Met twee passes stond er een aanvaller helemaal vrij voor Robin Schiedon. Robin werd kansloos gelaten door de speler van Schoonhoven die beheerst binnenschoot. Tot aan de rust bleef Lekkerkerk de aanvallende ploeg, die nog enkele kansen wist te creëren, maar gescoord werd er niet meer. Schoonhoven bleef loeren op gevaarlijke counters, maar Lekkerkerk had het na de 1-1 behoorlijk goed voor elkaar en gaf niet veel meer weg. In de 47e minuut vond de arbiter het genoeg en floot voor rust.

Na rust werd er, mede door de warmte, door beide ploegen minder gespeeld. Lekkerkerk liet de bal meer aan de bezoekers, die met vooral het vaardige middenveld een optisch overwicht creëerden. Een hele lange periode na rust gebeurde er niets voor beide doelen. Lekkerkerk leek de energie van de eerste helft te missen en Schoonhoven drong ook niet echt aan en leken met de gelijke stand wel tevreden. In de laatste tien minuten was ineens de intensiteit van de eerste helft weer terug en ontstonden er voor beide doelen weer gevaarlijke situaties.
    Schoonhoven kwam weer een paar keer gevaarlijk in het strafschopgebied van Lekkerkerk doordat bij thuisploeg de vermoeidheid parten ging spelen. Met vooral de bedrijvige Bart Sterrenburg probeerde ook de thuisploeg nog gevaar te creëren voor het doel van Schoonhoven.

Lekkerkerk kreeg met een aantal corners nog een paar mogelijkheden en zelfs ook nog een grote kans. Na een goeie actie van Jeffrey Altheer kwam de bal half tussen hem en de inkomende Stan Molemaker in. Stan was net iets eerder bij de bal maar schoot helaas net over. Wellicht had Jeffrey iets meer kans gehad om de bal vanaf elf meter binnen te schieten. In de 89e minuut kregen de bezoekers ook nog een grote kans. Het harde schot werd echter door keeper Robin Schiedon op mooie wijze over het doel getikt. Na deze kans was de koek voor beide partijen wel op en na 94 minuten floot de scheidsrechter uit Ouderkerk aan den IJssel voor einde wedstrijd.

In de deze derby heeft Lekkerkerk met een prima instelling en een collectief behoorlijk goede eerste helft gespeeld. Een loerend Schoonhoven probeerde vanuit de omschakeling gevaar te creëren en slaagde daar in de eerste helft een paar keer in. Jammer voor Lekkerkerk was dat de 2-1 van Jeffrey onterecht werd afgekeurd. In de tweede helft was Schoonhoven voetballend de bovenliggende ploeg, maar gebeurde er tot aan de 80e minuut heel weinig voor de doelen. In de laatste tien minuten kon de goal aan beide kanten vallen, maar viel uiteindelijk niet. Met het behaalde gelijkspel blijft Lekkerkerk nog steeds zicht houden op de veilige elfde plaats op de ranglijst, mede door de andere uitslagen van deze speeldag. Het belang in de komende wedstrijden blijft onverminderd hoog.

Lekkerkerk gaat op 11 mei op bezoek bij Excelsior (aanvang 15.00 uur), vervolgens komt CION op 18 mei naar Lekkerkerk en speelt Lekkerkerk op 25 mei de laatste wedstrijd bij Perkouw. De twee laatste wedstrijden beginnen om 14.30 uur. Lekkerkerk heeft alles nog steeds in eigen hand om zich veilig te spelen. Zeker als de inzet, beleving en strijd van de afgelopen weken doorgezet kan worden.