Voorbeschouwing: Spirit 1 – Nieuwenhoorn 1

Zaterdag 6 oktober zal de nummer 1, thuis de nummer 2 in de competitie ontvangen. De wedstrijd zal gespeeld worden op het Sportpark Ouderkerk. Spirit 1 en Nieuwenhoorn 1 hebben beide de eerste 2 wedstrijden ruim gewonnen en zullen het nu tegen elkaar moeten opnemen.

Er is door Nieuwenhoorn in de beker twee keer gewonnen en een keer verloren. De winsten waren allebei met drie doelpunten verschil en het verlies was uit met 2-1. Een aardig resultaat maar op één punt na zijn ze tweede geworden in de poule fase. De competitie is ook met veel doelpunten begonnen door het eerste team van Nieuwenhoorn: 7 voor en 1 tegen. Het staat er goed voor op het moment, maar liefst zeventien doelpunten en maar één verlies uit de laatste 5 wedstrijden.

Spirit heeft in de beker maar een keer gewonnen en twee keer verloren. Desondanks zijn ze toch tweede in de beker geëindigd. In de competitie zijn ze beter begonnen. Spirit heeft twee keer ruim gewonnen: er zijn 9 doelpunten gemaakt en ze hebben er maar drie tegen gehad. Een van de twee gewonnen wedstrijden was tegen Kethel Spaland, waarvan ze vorig seizoen nog in de slotfase hadden verloren. Ook voor Spirit dus een aardige competitie start.

Omdat het nog het begin van het seizoen is kan er nog niet echt een accurate voorspelling worden gedaan. De vorige wedstrijd tussen de twee teams is uit gewonnen door Nieuwenhoorn met 2-3. Of ze nu weer uit gaan winnen is maar de vraag. Omdat beide teams een goede competitiestart hebben gehad, kan wel gezegd worden dat dit een spannende wedstrijd gaat worden. De winnaar kan op zaterdag een voorsprong van drie punten pakken op de ander en de competitiestart nog beter maken.

Geef een reactie