Spirit in slotfase ruim langs Kethel Spaland

0
112

Spirit heeft revanche genomen op vorig seizoen, toen Spirit bij een gelijke stand aandrong op de winnende treffer, maar Kethel Spaland in de blessuretijd alsnog met de winst er van door ging. Zaterdag sloeg Spirit tegen het einde van de wedstrijd bij een 1-2 voorsprong definitief toe en mocht met een 1-4 overwinning terug naar Ouderkerk.

Na een kwartier stond Spirit al op een ruime voorsprong. Aanvoerder Eric Jansen ging voorop in de strijd en zorgde zelf voor de 0-1. Een minuut later gaf hij voor op Mick Veldhoen die de 0-2 intikte. Laurens Visser leek bijna de 0-3 op het scorebord te zetten, maar zijn inzet ging voorlangs. Na een half uur spelen kwam Kethel Spaland terug in de wedstrijd. Oud Spirit speler Ruben de Vries, die via Perkouw dit seizoen bij de Schiedammers voetbalt, tikte van dichtbij de 1-2 in.

Spirit legde zich er niet bij neer. Ingmar Burema zag zijn schot gehouden worden door de keeper en Eric Jansen schoot een vrije trap op de lat. Daarna nam Kethel Spaland het initiatief over. Spirit had het even moeilijk. Met hangen er wurgen hield de verdediging stand en kon Bastiaan Haasnoot met hulp van Kevin Kriek en Stefan Bitter zijn doel verder schoonhouden.

Ook na rust moest de ploeg van Richard van Cappellen verdedigend starten en kreeg de thuisploeg een paar kansen op de gelijkmaker. Na een uur spelen pakte Spirit de wedstrijd weer op. Eric Jansen en Tim van der Zee kregen diverse kansen, maar konden ze niet omzetten in doelpunten. In de slotfase was het invaller Julian Rook die de beslissing op zijn naam bracht. Zelf scoorde hij de 1-3 en stelde even later Tim van der Zee in staat om de eindstand op 1-4 te bepalen.

Na twee speelronden staat Spirit nog steeds op de eerste plaats, al is het alleen op basis van meer gescoorde doelpunten dan Nieuwenhoorn, dat won met 1-5 bij Strijen. Met verder een gelijk aantal punten en een gelijk doelsaldo treffen beide ploegen elkaar aanstaande zaterdag in Ouderkerk. Dan staan ook de andere 4 ploegen met de volledige score tegenover elkaar. Sparta (4-1 winst op SSS) ontvangt dan Neptunus-Schiebroek (1-0 winst op Vitesse Delft) en DCV (2-0 tegen CWO) gaat op bezoek bij Hellevoetsluis (2-1 tegen Alexandria’66).

© Eric de Vendt, Foto: René Bitter