Spirit is er niet in geslaagd om de punten uit Strijen mee naar Ouderkerk te nemen. In een doelpuntrijke wedstrijd verloren de Ouderkerkers uiteindelijk met 4-3.

Spirit begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam na een kwartier spelen verdiend op voorsprong. Tjerk de Kogel rondde een klaargelegde bal van Laurens Visser af (0-1). Een kwartier later verdubbelde Eric Jansen de voorsprong. Een vrije trap vanaf de rechterkant verdween met behulp van de harde wind achter de Strijense doelman (0-2). Spirit kon niet lang genieten van de comfortabele tussenstand. Strijen zette een standje erbij en kwam nog voor rust met de aansluitingstreffer.

Na rust waren de eerste kansen voor Spirit. Tim van der Zee en Mick Veldhoen kregen de bal niet in het net. Dat lukte een aanvaller van Strijen wel. Hij kreeg alle ruimte en kon simpel doelman Max van Herk uitspelen: 2-2. Nu was het Spirit dat het initiatief oppakte. Tjerk de Kogel zag zijn inzet op de paal gaan en een schot van Eric Jansen ging over het doel. Na ruim een uur spelen werd Tjerk de Kogel de diepte in gestuurd. Via Veldhoen kwam de bal bij Eric Jansen, die Spirit weer op voorsprong zette (2-3). Ook hierna duurde het niet lang voordat Strijen weer op de gelijke hoogte kwam. Uit een vrije trap werd de bal hard achter Max van Herk geschoten (3-3).

In de slotfase gebeurde nog van alles. Spirit kreeg nog kansen, maar goede reddingen van de Strijense doelman hield de thuisploeg in de wedstrijd, dat zelf in de slotfase wel de winnende treffer maakte. Spirit gaf, net als vorige week tegen Neptunus-Schiebroek, wéér 2 keer een voorsprong weg. Vorige week leverde het nog een punt op, maar moest nu toezien dat Strijen er met de winst vandoor ging.

Na de mooie start van dit seizoen, waarin Spirit de eerste 3 wedstrijden overtuigend won, is het vervolgens wat resultaten betreft een stuk minder geworden. In de laatste 11 competitiewedstrijden werden slechts 9 punten behaald. Er werd maar liefst 6 keer verloren. Natuurlijk zijn er excuses. De ziekenboeg is overvol en trainer Richard van Cappellen moet het doen met jonge spelers.  Met name dat laatste moet Spirit toch vertrouwen geven. Vorig seizoen drongen al een aantal jeugd spelers door en zijn momenteel (zo goed als) vaste krachten in het eerste team. Ook dit seizoen hebben al een aantal nieuwe gezichten mogen ‘proeven’ in het team. Zo kreeg Tjerk de Kogel zijn 2e basisplaats en stond Sander Goudriaan zaterdag ook bij de eerste elf op het wedstrijdformulier. Uit de ziekenboeg is Ingmar Burema op de terugweg. Hij verwacht binnenkort weer volledig beschikbaar te zijn.

Volgende week speelt Spirit thuis tegen Kethel Spaland, dat met 3-2 won van SSS en langzaam afstand probeert te nemen van de degradatieplaatsen. Het verschil met Spirit bedraagt nog slechts 3 punten.

Door: Eric de Vendt